Dünyanın En Büyük Mülteci Kampı: Dadaab

3476

7 ayrı kamptan oluşan Kenya’daki dünyanın en büyük mülteci kampı Dadaab’da, 600 bine yakın mülteci kalıyor. Bu mültecilerin neredeyse tamamı Eş-Şebab örgütünün Somali’yle yaşadığı savaştan kaçan Somalililerden oluşuyor. Somali sınırına sadece 90 km uzaklıktaki, çölün ortasında kumaş parçalarından yapılmış derme çatma barınaklardan oluşan bu kamp, 50 km2 alana kurulu. Afrika’daki sıcak ve çöl şartları düşünüldüğünde buradaki acının tarifi imkansız.

dadaab-multeci-kampi-nerede

Geçtiğimiz aylarda Kenya İçişleri Bakanı Joseph Nkaissery, Kenya halkının güvenliği nedeniyle bu kampın kapatılacağını, mültecilerin evlerine dönmeleri için de 10 milyon dolar fon ayrıldığını belirtmişti. Birleşmiş Milletler’in ve dünya ülkelerinin kendilerini yalnız bıraktığını söyleyen Nkaissery, Eş-Şebab militanlarının Kenya’yı hedef alan saldırılarında bu kampı üs olarak kullandıklarını tespit ettiklerini belirtmişti. Kampların hâlâ ne zaman kapatılacağı belli değil ancak Kenya hükümeti yine de uluslararası toplumdan destek alındığı takdirde bu kampların varlığına devam edileceğini açıkladı. Ancak Birleşmiş Milletler (BM) bu konuda sadece Kenya’dan ‘kampı kapatmamasını’ istedi. Yardım ve destek konusunda da açıklama yapmadı. BM’nin bu açıklaması dışında da uluslararası toplumdan hiçbir şekilde bir açıklama gelmedi.

SON BİLGİ: Kenya Yüksek Mahkeme, Dadaab mülteci kampının kapatılması kararının yasalara uygun olmadığına hükmetti.

dünyanın en büyük mülteci kampı

dünyanın en büyük mülteci kampı

afrikalı çocuk dünyanın en büyük mülteci kampı dadaab

buyuk-multeci-kampi

afrika futbol dünyanın en büyük mülteci kampı dadaab afrika hasta çocuk

dadaab-multeci-kampi

dünyanın en büyük mülteci kampı dadaab afrikalı aç çocuk afrikalı müslüman kız

dunyanin-en-buyuk-multeci-kampi

afikalı çocuklar afrika açlık afrikalı mülteciler

dadaab kampı

afrikada açlık afrikalı kadınlar dünyanın en büyük mülteci kampı afrikalı kadın

dadaab-multeci-kampi-somali

dünyanın en büyük mülteci kampı dünyanın en büyük mülteci kampı afrika namaz afrikalı çocuk dünyanın en büyük mülteci kampı dünyanın en büyük mülteci kampı dünyanın en büyük mülteci kampı

kenya-dadaab-multeci-kampi

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

  1. ALLAH (cc)`im sen bu zullum ve aciyi görüyorsun, müslüman kardeslerimi nerde görüyorsam bu aci tabloyu görüyorum,sen büyük ve kerim sahibisin ,bu kadar zulum ve acinin yasandigi bir Dünyada ,insanlarin aci ve zulum görmesine izin verme Aziz ve Gaffur olan Allah`im, bir söz vardir ki derler dünyada bir yeerlerde bir katliam yasandiginda; biri sadece o katliamin resmini ceker ve bütün Dünya o katlimi sadece izler ,gercektende biz sadece izlemekle kalip ve eger birsey yapamayacaksak ben isterim ki simdi kiyamet kopsaydi da hepimiz Cehennemin en derinliklerinde izdirabi en güzel sekilde cekelim,bütün Dünya sessiz peki bu dünya kimlerin ellinde ; YETER ARTIK YETER, SABIRSIZLIKLA ALLAH`IN SUHUR VERECEGI HZ. MEHDININ BELLI OLMASINI VE ALLAHI`IN IZNIYLE BENDE HZ. MEHDININ ACIZ BIR ASKERI OLUP SAQFASINDA SAVASMAK ISTIYORUM ,BU ZUHUR ONA NE ZAMAN VERILIR BILEMEM AMA MEHDI `NIN YASADIGINA DA HIC BIR KUSKUM YOK ,CÜNKÜ ONUN KOMUTANLARININ SIMDIDEN HAZIRLIK YAPTIGINI GÖREBILIYORUZ COK SÜKÜR ,YINEDE HERSEYIN EN DOGRUSUNU DA ALLAH[cc] BILIR . #CUMHURBASKANIMIZRTERDOGAN.@@.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz