Hayati Bir Detay: Trafik Sigortası

144

İnsanlar çoğunlukla trafik sigortası ya da kasko gibi sigorta çeşitlerinin önemini ta ki onlara ihtiyaç duyana kadar anlamazlar. Özellikle yeni araç sahibiyseniz ya da aracınızı alıp uzun süre kullanmış ve sigortalara çok da kafanızı yormadıysanız, bir kaza anında trafik sigortasının da en az neler yapmanız gerektiği konusunda detaylı bilgi sahibi olmanız kadar önemi olduğunu bilmeniz gerekiyor. Her zaman birbiriyle karıştırılan kaskolar ile trafik sigortası arasındaki keskin ayrımı anlayarak konuya bir giriş yapabiliriz. Kaskolar bir kaza anında sizin aracınızda bulunan hasarın tazminini sağlarken; trafik sigortası üçüncü kişilerin zararını karşılamak için vardır. Trafik Sigortası, aracınızı kullanırken herhangi bir kimsenin ölümüne, yaralanmasına veya herhangi bir şeyin zarara uğramasına sebep verilmesi halinde, Karayolları Trafik Kanunu’na göre her araç sahibinin hukuki bir sorumluluğu olmakla beraber, hasarı zorunlu sigorta limitlerine kadar karşılayan yasal bir sigorta çeşididir.

Eğer aracınızla bir kaza yaptıysanız sahip olduğunuz kasko sizin aracınızı en kısa sürede sizden ekstra bir ücret ödemeden tamir ettirmenizi sağlarken; trafik sigortası kaza yaptığınız diğer tarafın masraflarını karşılayacaktır. Bu gibi durumlarda en önemli olan şeylerden biri, her iki tarafında bu sigortalara sahip olmasının olası bir karmaşayı önleyecek olmasıdır. Eğer sizin ya da karşı tarafın sigortası yoksa bu durumda sigortası olmayan taraf hem bu sigortalar kanunen bir zorunluluk altında olduğu için cezaya tabii tutulur hem de hasarı cebinden ödemek gibi sevimsiz bir durumla karşılaşabilir.Peki, zor gün dostu olan sigortaların önemini anladıysak ikinci soru bu sigortaları nereden ve nasıl yaptırabileceğimiz olacaktır.

Trafik sigortanızı yaptırmak için bazı alternatifler bulunmaktadır. Bu alternatifler arasında akla gelen en iyisi ise Generali Sigorta. Generali, aracınızda ihtiyacınız olabilecek her türlü sigorta hizmetini sizler için uygun koşullar dahilinde karşılayacaktır. Zorunlu olan trafik sigortanızı yaptırırken Generali size ödeme konusunda da büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Bunlardan biri yıllık olarak yenilemeniz gereken sigortanız için 4 taksit ve %10’luk bir indirim fırsatıdır. Sigortanızı yaptırmak için araç bilgileriniz, TC kimlik numaranız ve sigorta şirketinin sizden isteyebileceği ek belgelerle istediğiniz bir sigorta şirketine başvurmanız yeterli olacaktır.

Bir detayı da belirtmemizde fayda var; zorunlu trafik sigortası yalnızca araç sahibi adına yapılabilir. Bu yüzden eğer bir sigorta yaptırmak istiyorsanız ve araç sahibi değilseniz araç sahibiyle iletişime geçmeniz önerilir. Trafik sigortasının fiyatları sahip olduğunuz araca, aracınızın kayıtlı olduğu yer ve modeline göre çeşitlilik gösterecektir. Eğer hala trafik sigortası yaptırmadıysanız daha fazla beklemeden Generali Sigorta ile görüşebilir ve tüm detayları öğrenebilirsiniz.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz