Güncellendi: Suriye ve Irak Canlı Savaş Haritası

169596

Suriye ve Irak’taki Savaşın Canlı İnteraktif Haritası

2011’de başlayan ve günümüze kadar süren iç savaşta Suriye çok fazla yabancı ülke ve yabancı militanın etkisinde. Sürekli ölüm haberlerinin geldiği ülkede her an dengeler değişebiliyor. Genel olarak Rusya-İran-Esad rejimi ile muhalifler arasında çatışmalar yaşanırken, ülkenin kuzeyinde Türkiye destekli ÖSO güçleri ve ABD destekli YPG güçleri ayrı ayrı bölgelerde IŞİD’e karşı savaşıyor.

Irak’ta durum Suriye’den biraz daha farklı. Merkezi Bağdat hükümeti, Kürt Bölgesine bağlı peşmerge ve IŞİD’in olduğu ülkede Şii militanlar Bağdat hükümeti ile hareket ediyor. Burada Tikrit, Felluce, Ramadi ve son olarak Musul operasyonu ile tüm güçlerin IŞİD ile savaşı söz konusu. 36’dan fazla ülkenin bulunduğu Irak’ta Türkiye’nin de başta Başika olmak üzere Kuzey’de birçok küçük çaplı askeri üssü bulunuyor.

Suriye’de Taraflar

Irak’ta Taraflar

Esad Rejimi  – Hizbullah, Rusya, İran ve Şii Milisler -kırmızı-Irak Hükümeti  – Irak Ordusu, Şii Haşdi Şabi örgütü ve yerel Sünni milisler -kırmızı-
Muhalifler – Ahrar uş-Şam, ÖSO vb. -yeşil-

(Fetih el Şam Cephesi -mavi-)

IKBY (Kürt Bölgesi) – Peşmerge -sarı-
PYD/YPG  – SDF çatısı altındaki küçük gruplar ve PKK -sarı-IŞİD – Örgüte biat eden yerel milis güçler ve aşiretler -siyah-
IŞİD – Örgüte biat eden yerel milis güçler ve aşiretler -siyah-*Mor renk çatışmaların yaşandığı bölgeleri göstermektedir.

Sürekli köy ve yerleşim yerlerinin el değiştirdiği Suriye ve Irak’ta canlı savaş haritası..

***Mobilden bağlanıyorsanız haritanın yüklenmesi için biraz beklemeniz gerekmektedir.

Bu haritanın güncel olmadığını düşünüyorsanız, farklı kaynaklar tarafından güncellenen Suriye ve Irak İnteraktif Haritayı inceleyebilirsiniz. (Alternatif harita #3)

Suriye‘de; Azez, Cerablus, El Bab, Menbiç, Halep, Rai, Lazkiye, Şam, Guta, Dera, İdlip, Rakka, Deyr Zor, Kamışlı, Haseke, Kobani, Humus, Hama ve Palmira..

Irak‘ta; Musul, Kerkük, Süleymaniye, Kayyarah, Bağdat, Ramadi, Felluce, Tikrit, Telafer, Dohuk ve Sincar..

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

55 YORUMLAR

    • firat kalkani sinirlari sandigimdan cok daha kucukmus, pyd/ypg sinirimziin %65inde varligini surduruyor imis. pyd/ypg ye karsi bu kadar net bir politika izlerken neden firat kalkani sirasinda o kisimlarada girmedik? ABD yuzunden mi?

  1. el-bab düşerse rakka düşer. Kanımca Rakkadan el-baba yoğun takviye yapıldığı görüşündeyim. İlk önce El-babın tam etrafı sarılmalı ondan sonra el-baba girilmeliydi. Çünkü açık olan doğu tarafından destek,tedarik,istihbarat gelebiliyor olabilir. El-babta sadece daeşe karşı değil bize düşman olan çoğu tarafa karşı savaşıyoruz. Bizim askerimizin yerini koordinatlı olarak bilen daeşlere bu koordinatları hangi düşmanlarımız veya müttefiklerimiz veriyor. Yakın zamanda muzaffer biz, zafer allahın olacak inş.

  2. Heralde Tarhite hiç bu kadar yanlız kalmamıştık.Ulan resmen tek başımıza kaldık.Pakistanı filan bölgeye çekebilseydik bir nefes alabilirdik.Ama bu harita şunu gösteriyor.Türkiye tek başınada karar alabilen ve bunu uygulayıbilecek askeri ve politik güce sahiptir

  3. Gelinen bu noktada Türkiyenin Suriyede ağırlığını daha fazla koyması gerekiyor. Allah(cc) ümmeti Muhammedin yardımcısı olsun. Türk insanı savaşta olduğunu bilmeli ve ona göre hareket etmeli. Çok çalışmalıyız, az harcamalıyız, devletimizi ayakta tutmalıyız.

  4. Bugünkü Rejim saldırısı sonrası anlaşıldı ki Suriye’de herkese karşı savaşıyoruz. Yani ” biz tek onlar hepsi ” modunda bir mücadele.

  5. Türk Özel Kuvvetleri ile ABD özel kuvvetleri savaşıyor. ÖSO ve PYD yancı olarak ortalıkta geziyorlar. Bugün Seyh Nasır köyü fena karıştı. geldi, gitti ve ağır hava harekatı ile yerle bir edildi. Yetersiz kuvvet ile daha fazla ilerlemekte zorlanıyoruz. Artık 28. Tümen görev başına lütfen.

    • az saygılı olun kardesım abd ozel kuvvetlerı kım oluyorkı turk ozel kuvvetlerı onlarla savasacak abd ozel kuvvetlerıne bızım sıradan asker cok fazla bıle gelır

  6. maşallah sdg hem afrin tarafından hemde münbiç yönünden ilerlemeye başlamış allah gazalarını mübarek kılsın.
    inşallah yine önceden olduğu gibi engellemeye kalkmazlar. gerçi bu sefer uçaklarımız düşer korkusu olduğu için sdgye dokunamıyorlar çok şükür. elinde sonunda kantonlar birleşecek.

  7. YPG Münbiç’ten çıkacağını ifade ediyor bugün ama batıya ilerlemesi devam ediyor. Bir futbol sahasında 4 kale ve 4 takım var gibi. kimin kime gol attığı belli değil. Anlayan varsa bana da anlatsın lütfen. Operasyon başlamadan kuvvet planlaması yapılırken tahkimatta sorun var, El Bab’a kadar yetmez dedik ama dinletemedik. 90 günlük harekat planı yapıldı. Bugün 85. gün. 5 gün sonra El Bab ve çevresi temizlenmiş olacak. Bizim kurmaylar da diyecek ki 90 gün dedik ve 90 günde temizledik. sonra da madalya bekleyecekler öyle mi? Orada mücadele eden vatan evlatlarının hakkı yemek gibi bir niyetim yol lakin kurmaylara fena taktım kafayı. Yetersiz kuvvet planlaması yapıldı.

  8. Sahada işler iyiye gitmiyor. Patinajın sebebini bilen var mı? Son 1 haftada olanlar için kim sorumluluk alacak? Kurmay akıl uyuyor mu?

  9. haritaya neden ulaşamıyoruz

    İzne ihtiyacınız var

    Erişim mi istiyorsunuz? Sahibinden erişim isteyin veya izne sahip bir hesaba geçin. Daha fazla bilgi edinin

    d……….s@gmail.com olarak oturum açtınız.

    Erişim isteHesaplar arasında geçiş yap

  10. Acilen kara özel kuvvet birliklerimizin Suriye de aktif rol alması gerekiyor. El bab bi an önce alınmalı ve Rakka nın kapılarına dayanılmalı. Yoksa ABD rakka ya Pyd yi sokucak .
    ABD seçimleri bizim için fırsat kritik son bi aya giriyoruz.

  11. Afrin operasyonu başladı. Afrin alınırsa eğer İslamın son ordusu Halep i özgürlüğüne kavuşturur. Artık Türkiye nin olmadığı bi orta doğuda büyük geçinen devletler nefes bile alamayacaklarını anladılar. Topraklarımız da misafir ettiğimiz Suriyeli gençlerin artık ülkeleri için ÖSO nun yanında savaşa katılması gerekiyor. Tahminimce TSK ocak gibi kuzey Irak ı pkk kamplarını vuracak. İçimizdeki hainler temizlendikçe dahada güçlü olacağız. Hepsinin kafalarını ezeceğiz. Türk ün gücünü herkes görecek. Allah Türk ü korusun. Allah İslamın son ordusunu korusun. Gazamız mübarek olsun.

      • Lan köpek demir yumruğumuzu kafanıza indirdiğimizde o zaman anlayacaksın İslamın son ordusunun gazabını. Sizin gibi vatan hainlerinin ağlamasına bile müsade etmeyeceğiz. Allahın izniyle yakın zaman da tepenize bindiğimizde parçanızı bile bulamayacaklar. Türk ün gücünü herkes görecek. Allah Türk ü korusun. Allah İslamın son ordusunu korusun. Gazamız mübarek olsun.

  12. Bu arada Musul operasyonu başladı. hayırlı olsun. Türkiye EUPHRATES SHEILD, Fırat Kalkanı operasyonundan sonra TIGRIS SHEILD operasyonuna başlamak ve Habur’dan girerek Musul Barajının güneyinden Telafer’e doğru harekat planını hayata geçirmek için talimatları verdi. Batıda Sincar bölgesini de içine alacak şekilde yapılacak bu operasyon Musul’dan kaçacak şerefsiz DAEŞ militanlarının Telafer üzerinden Suriye’ye geçmesine engel olacaktır. Bu harekat ile 3. Dünya savaşının Irak cephesi de Türkiye açısından başlamış oldu. Hayırlı olsun. Maalesef daha fazla kan akacak.

  13. bu son haberlere çok sevindim. Bu arada Afrin ile ilgili bir planlama haberi var mı? Amanos dağlarına terörist taşıyan bu hat ile ilgili bir planlama var mı? daha Cuma günü Hassa’da 2 terörist öldürüldü. yani Afrin ÇIBANBAŞI’na müdahale olacak mı? Münbiç için plan olduğunu biliyorum ama Afrin için bilmiyorum. Bilenler varsa lütfen bilgi versin. Saygılarımla,

  14. TSK, 52. günde bu durumda. ÖSO fasa fiso. iddia ortaya koyan bir silahlı güç dabıq demek cehennem kapısına bu kadar geç kalmamalı. bahane çok; terör örgütü, asimetrik savaş vs. ama oraya giriyorsan dümdük ilerleyeceksin, alacaksın, kasaba kasaba ve köy köy. 52 günde ulaşılan hat bu ise vay halimize. Başta mısır olmak üzere VAR.. MIŞ gibi davranan ve bizi yanıltan başta İHVAN olmak üzere tüm arap oluşumlar bize gösterdi ki Ortadoğu halklarına güvenilmez. 1400 yıldır hangi savaşta zafer kazandılar bu araplar? Selahattin ve Kudüs KÜRT komutan ve arkasında saf tutan ümmet tarafından zafer kazandı Haçlılara karşı. Sonrası tamamen TÜRK. keşke tüm SAMİ ırkı yok olsa.

  15. Sahadan gelen haberlere göre sağlamasını yapmaya çalışıyorum tabi bu oldukça zor ve bununda nedeni gün içinde el değiştiren hatta bunun birkaç defa olduğu / olabildiği düşünüldüğünde ortalama doğru bir haritadır. Burada kilit nokta gün içi hatta onu takip eden bir kaç gün içinde ki anlık değişikliklerin tam yansımaması ya da yansıtılamamasıdır.

  16. ne öso hemsi terörist pkk gib onlar esadın ülkesini amerikan emperyalizme peskeş ceken basımızdakı bop dönmesi yakında türkiyeyi bölünucek ozamn g**** kına yakarsınız

  17. muhaliflerin kontrolünde ki bölgeler sadece yeşil değil mor gözüküyor neden?
    çatışma bölgeleri ise turuncu gözüküyor.

  18. alternatif harita da Türkiye sınırına yakın olan Tash Qubu bögesi işid elinde gözüküyor ama sizin haritanızda Oso ya ait gözüküyor ! 10/09/2016
    Neden ?

  19. Muhaliflerin hepsini birarada göstermişsiniz ama bunun içindeki ılımlı muhalifler ayrı islamcı muhalifler ayrı. Mümkünse bunu ayrıca gösterebilir misiniz??

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz