IŞİD Bayrağının Anlamı ve Örgütün Tuhaf Açıklamaları (5. BÖLÜM)

16974

IŞİD, Müslüman bir örgüt olduğunu iddia ederek, cihat anlayışını benimsemiş ve kafirlere karşı savaştığını söylemiştir. Söylemle eylem birbirini tutuyor mu ona bakacağız.

Öncelikle IŞİD’in bayrağını inceleyeceğim. IŞİD Proje Mi? bölümü ile de bağlantılı olan bu konu önemlidir. IŞİD’in bayrağında da Taliban, El-Kaide gibi örgütlerin kullandığı Kelime-i Tevhit yazılıdır. Bu bayraklar siyah renklidir çünkü Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) kullandığı “raye” isimli bayrak siyahtı. Yani bir atıf kullanıyor tüm örgütler. Ancak diğer örgütler ve IŞİD arasında önemli farklar vardır. Diğer örgütlerin bayrağı üzerindeki Kelime-i Tevhit sıradan bir yazı tipi ile yazılmıştır.

1996-2001 yılları arasında var olan Afganistan İslam Emirliği ülkesi Taliban lideri Ömer Muhammed’in ülkesiydi. Kasım 2001’de ABD işgaliyle Kabil’in düşmesi sonucu yıkılmıştır. Emirliğin bayrağında beyaz zemin üzerine siyah Kelime-i Tevhit yazılıdır.

Afganistan İslam Emirliği Bayrağı

Taliban’a El-Kaide lideri Zevahiri biat etmiş ve IŞİD’e karşı desteklemişti. El-Kaide bayrağında siyah zemin üzerine beyaz Kelime-i Tevhit yazılıdır.

El Kaide Bayrağı

El-Kaide’nin türevi olan diğer örgütler de benzer bayraklar kullanır. Irak El-Kaidesi, IŞİD’e dönüşmeden önce başka bir bayrak kullanıyordu. Irak El-Kaidesi bayrağında siyah zemin üzerine üstte sarı Kelime-i Tevhit, ortada sarı daire, dairenin üstü, sağı, solu ve altında “İki nehir arası El-Kaide” yazılıdır.

Irak El-Kaidesi Bayrağı

El Nusra bayrağı da yine El-Kaide bayrağının altına “Cem’atün-Nusra” yazısı eklenerek oluşturulmuştur.

El Nusra Bayrağı

IŞİD’in bayrağındaki Kelime-i Tevhit ise bambaşka bir yazı tipi ile oluşturulmuştur.

IŞİD Bayrağı

Üstte, siyah zemin üzerine beyaz “La ilahe illallah” ve altta beyaz daire içinde siyah “Muhammedün-rasulüllah” yazmaktadır. “La ilahe illallah” kısmında ilk bakışta bile “Lam”, “Elif” ve “He” harflerinin birden fazla geçmesine rağmen hiçbirinin aynı olmayışı bir bilgisayar yazı tipi olmadığını göstermektedir. Yani el yazmasıdır. Bu, yazının bir kâğıda yazılarak veya sert bir cisme kazınarak elde edilmiş olma olasılığını güçlendirmektedir. Daire içindeki “Muhammedün-rasulüllah” kısmı da aynı şekildedir. Ancak bu kısım etrafındaki daire ile bakıldığında bir mühre benzemektedir. Zaten zeminin beyazlığı kâğıdı, yazı da mürekkebi andırmaktadır.

Evet, bu Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) mührüdür. 4 nüshası Topkapı Sarayı’ndaki Kutsal Emanetler Dairesi’ndedir.

Peygamberimizin Bir Mektubu ve Altında Mührü

İşte buradaki mühür direkt kopya edilerek bayrağa aktarılmıştır. Yani bayrağın tasarımcısı; İslam’ı çok iyi biliyor, Müslümanları nasıl kandıracağını çok iyi biliyor ve Topkapı Sarayı’ndaki bu mektupları veya mektupların fotoğraflarını görmüş.

IŞİD, Libya’da, Mısırlı 21 Kıpti Hristiyan’ı, Suriye’nin Karyatin kentinde 21 Hristiyan’ı, James Foley gibi birkaç kişiyi infaz etmiştir. IŞİD, binlerce Müslümanın ölümünden sorumlu olmasına rağmen sayısı 200’ü geçmeyen bir gayrimüslimi öldürmüştür. Bu cümlede anlatılmak istenen “IŞİD, neden Hristiyanları öldürmüyor onları öldürsün” değildir. Aksine anlatılmak istenen “cihat yapıyoruz” diyen bir örgütün gayrimüslim yerine Müslüman öldürdüğünü göstererek aslında “örgütün bahsettiği cihat anlayışına” ters hareket ettiklerini belirtmektir. Örgütün bahsettiği diyorum çünkü cihat, “önüne gelen gayrimüslimi kesmek” gibi anlaşılan ve lanse edilen bir kavramdır. Böyle olmadığı ise ayet ve hadislerle açıktır.

Taberanî’de bulunan ve IŞİD’e atfedilen edilen bir Hadis-i Şerif’te de şöyle buyruluyor:

“… Onların alametleri şudur: Saçlarını uzatırlar ve siyah giyerler. Onları desteklemek için oturmayın. Çarşılarda onlarla alışveriş yapmayın. Onlara yol göstermeyin ve onlara su vermeyin. Çünkü onların haykırdıkları tekbir ile sema ehli rahatsız olur.”

IŞİD’in faaliyetleri kısmına geçelim. IŞİD, cihatçı bir örgüt olarak bugüne kadar Irak ve Suriye’de hatta Batı Afrika Vilayeti (Boko Haram) ile Nijerya’da, Barka, Trablus ve Fizan Vilayetleri (Ensar el-Şeria) ile Libya’da, birçok Müslümanı öldürdü.

Sözde Müslüman örgütün, diğer Müslümanlara eziyeti ve onları öldürmesi hem Kur’an-ı Kerim’e hem de Hadis-i Şeriflere terstir. Hele bir Müslüman’a kâfir demek ise eğer söylenilen kişi Müslümansa söyleyeni dinden çıkartır. Bu da Hadis-i Şeriflerde geçmektedir. IŞİD’in önüne gelen devleti ve vatandaşlarını, Türkiye de dahil olmak üzere, “kâfir” olarak nitelemesi bunun en büyük örneğidir.

Bazı internet sitelerinde IŞİD’in Suriye ve Irak’taki Müslümanları öldürmek yerine neden İsrail’e saldırmadığı sorusu gündeme getirilmişti. IŞİD Twitter hesabından bir açıklama yaparak “İsraillileri ve Yahudileri öldürmek için emir almadık. Yakınımızdaki düşmanla savaşmak daha önemli. Allah, Kur’an’da münafıklarla mücadele etmemizi buyuruyor, çünkü onlar kâfirlerden daha tehlikeli” demişti. IŞİD’in İsrail yerine kendisiyle aynı dini paylaşan HAMAS, El-Kaide, Taliban gibi örgütlere meydan okuması da şaşırtıcıydı. IŞİD’e Katılan, Destek Veren ve Karşı Çıkan Örgütler bölümünden şu cümleleri tekrarlayalım:

IŞİD, 2014 yılında Suriye’deki eğitim kamplarında bulunan ve Gazzeli Mücahitler dediği grubun Şeyh Ebu Nur Makdisi Tugayı adı altında Gazze’de faaliyet göstereceğini açıkladı.

IŞİD, yayınladığı videoda HAMAS örgütüne “yüzleşeceğiz” diyerek HAMAS’ı tehdit etti ve “Gazze’nin sonu da Yermuk Mülteci Kampı gibi olacak” dedi.

IŞİD, yayınladığı videolarda Türkiye’yi ve Türk askerini kâfir ilan etmişti. Türkiye’deki sempatizanlarına Türkiye’yi kast ederek “Orayı yakın, yıkın, patlatın. Onları bıçaklayın. Kanlarını sokaklara akıtın. Ve ceset parçalarını etrafa saçın” demişti. Örgütün bu beyanları İslam’la uyuşuyor mu?

IŞİD, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) Kabri Şerif’i yani Mescid-i Nebevi yakınında bomba patlattı. Ramazan ayının son gününde, Peygamberimizin şehri Medine’de, Mescid-i Nebevi’nin yanı başında bomba patlatmak İslam’ın neresindedir?

Suudi Arabistan’ın Medine’de Mescid-i-Nebevi yakınlarında ve Katif kentlerinde bombalı saldırılarda 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

IŞİD, Suudi Arabistan’ın El-Anbar kentindeki çöllerden geçerek Arur şehrini fethedeceğini söyledi. Mekke’yi alacağız, Kâbe’yi yakacağız dediler. Bir IŞİD militanı Twitter hesabından örgütün Suudi Arabistan ile ilgili emellerini paylaşarak “Allah’ın izniyle Şeyhimiz El-Bağdadi önderliğinde Mekke’de taşlara ibadet edenleri (Hacıları) öldürecek ve Allah’ın yerine ibadet edilen Kâbe’yi de yıkacağız!” dedi. Hz. Âdem’den Peygamberimize, binlerce peygamberin görüp tavaf ettiği, Müslümanların kıblesi Kâbe’yi yakıp yıkmak İslam’ın neresindedir?

IŞİD’in bu söylemlerinin İslam’la ve Kur’an’la zıt olduğunu Kâbe ile ilgili şu ayetle açıklayalım:

“İnkâr edenler ile Allah’ın yolundan ve içinde, yerli, misafir bütün insanları eşit kıldığımız Mescid-i Haram’dan alıkoyanlar (azabı hak etmişlerdir.) Kim de orada zulmederek haktan sapmak isterse biz ona elem dolu bir azaptan tattıracağız.” (Hac Suresi, Ayet 25).

Görüldüğü gibi tarihin en kanlı sözde İslami terör örgütü, İslam’la tamamen zıt bir çizgide ilerlemektedir. Söylemleri ve eylemleri İslam’la bağdaşmamaktadır. IŞİD, yaptıklarıyla, benzeri diğer örgütler gibi tüm dünyada İslam korkusunu (İslamofobi) yaymaktadır. Ilımlı olanları İslamiyet’ten soğutmakta, karşı olanların ise düşmanlığını perçinlemektedir. Belki de örgütün görevi budur.

Son

Sürç-i lisan ettiysek affola. Sizlerle A’dan Y’ye IŞİD’i inceledik. Z’yi hep birlikte göreceğiz.

Yazının diğer bölümleri:

IŞİD – Irak ve Şam İslam “Düşmanları” (1. BÖLÜM)

IŞİD’in Dini Görüşü, Yapısı ve Yenilikçi Yöntemleri (2. BÖLÜM)

IŞİD’in Ekonomik ve Askeri Gücü (3. BÖLÜM)

IŞİD’in İstihbarat Örgütleriyle İlişkileri: Örgüt Proje Mi? (4. BÖLÜM)

Alihan Özsoy

StratejikOrtak.com MİSAFİR YAZAR

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

14 YORUMLAR

  1. Müslümân olduğunu söyleyen kimseyi kâfir olmakla ithâm etmek, hattâ daha da ileri gidip kâfirlikle suçlanan kimseyi kâfir kabûl etmeyenleri de kâfirlikle ithâm etmek; ancak ve ancak nifakçıların, dîn faşistlerinin ya’nî hâricîlerin işidir.
    Ehl-i Sünnet i’tikādına göre i’tikāden sakatlıkları bulunan ehl-i kıble dahi kâfirlikle ithâm edilmez. Yine, bir İslâm ülkesinin veyâ müslümânların da yaşadığı bir ecnebî ülkesinin başında bir găvur olsa bile müslümânların inanç ve ibâdetlerine karışmıyorsa bu idâreciye itâ’at edilir.

  2. Bu örğütleri kuran, destekleyenlere yani İslam düşmanlarına odaklanmalıyız.. Şimdi ben göğsumde efendimizin mührü olan bir t shirt giysem?? Yürusem tepkiler nasıl olur merak ediyorum. Herkesin hafizasina kazıdilar işit bayrağı diyerek… yani bir yandan terörü finanse ederken (fransız lafarge çimento)bir yandan da sembollerimizi lekeliyor bu emperyalistler. Düldül Retkit’in atı oluyor, mühür işit bayrağı ,kelimeyi tevhid terör adaylıgının göstergesi… hele amerika emperyal bile degil barbar neyse mevzu uzar..

  3. Eğer bu yazdıkların doğru değilse Allahualem değil de Allah Ebu Leheb’i nasıl helak ettiyse senide öyle helak etsin . Kur’an da iftiranın hem bu dünyada hemde diğer tarafta cezasını biliyosun. Gel bide Kur’an ve Sünnet ‘e göre türkiye ye bakalım .

  4. IŞİD Hristiyanları öldürmüyor lafı ne kadar gerçek? IŞİD Belçika’da, Fransa’da, İngiltere’de, ABD’de onlarca büyük saldırı ile Hristiyan kanı akıtmadı oluk oluk? Neden gerçekleri gizleyip millete yanlış bilgiler veriyorsunuz?

    • Vallahi bu yazının 100/99 u oydurmadir böyle ne olduğu belirsiz insanların yazdığı makaleler ile kimseyi sorgulayıp cezasını kesmeyin
      HZ.Ali (r.a.) dediği gibi hakkı öğrenin zaten haklının kim olduğu aşikar olur.
      O yüzden bu yorum yapan arkadaşları Allah’ın kitabını okuyup anlayıp ona güre hüküm vermeye davet ediyorum .
      Ve peygamberin hadisini de okuyun ki ahir zamanda ki olayları bilesiniz ve una güre hüküm verin (garipler kimdir )bunu hadis kitaplarından öğrenin gel gör ki şuan yeryüzünde hiçbir ülke nın İslam ile alakası yok bunun kanıtı ise dışarı çıkın bakın kadın ve erkek giyimleri ne ve yaşamlarına bun lar toplumların İslam’dan ne kadar uzak olduğunun kanıtı zaten olandan uzak olan Bir toplum da müslüman değildir BİRDE ALLAH AYETTE DİYOR Kİ (ALLAHA İTEAT EDİN RESULE İTEAT EDİN VE SİZDEN OLAN YANİ MUSLUMAN OLAN YÖNETİCİYE DE İTEAT EDİN) DİYOR anlayacağınız bu makaleyi yazan arkadaş diyor yönetici kâfir olsada itaat edin diyor ya işte bu ayete aykırı dır yöneticiye iteat etmek için müslüman olması lazım ve şeriat ile hüküm vermesi lazımdır. Ey müslüman olduğunu zan eden arkadaşlar ayeti ve sünneti okumayan nasıl müslüman oluyor ben anlamıyorum bir kişinin nasıl ki doktur olması için tıp okuması lazımdır aynı şekilde müslüman olması için de ayet ve hadisleri okuması şarttır.

  5. Yaklaşık 3 senedir internet sitelerinden, farklı tv haberlerinden örgütü inceliyorum fakat; sürekli bir yerlerde bir eksiklik bir çelişki kesin oluyor, taşlar bir türlü yerine oturmuyor, aradığım bilgilere bir türlü ulaşamıyordum. SAYENİZDE bir çok parça birleşti. Gerçekten güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık. Duam Allahtan örgüt içindeki gerçek müslümanların evlerine sağ salim dönmelerini nasip etmesi.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz