En Çok Tercih Edilen 7 Metaverse Projesi

250

Metaverse nedir nasıl alınır, sorusunun yanıtı son dönemlerde pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Gerçek dünya ile sanal dünyayı bir araya getiren bu teknolojinin dilimizdeki karşılığı ‘öte evren’. Kripto para dünyasında iyice popüler hale gelen bu kavram aslında çok eski bir geçmişe sahiptir. Meydana gelen teknolojik gelişmeler ile daha fazla kullanıcının ilgisini çeken bu teknoloji ile birlikte sektörde farklı projeler ortaya çıkmıştır. Metaverse projeleri nedir diye araştırdığınızda karşınıza çok sayıda isim çıkacaktır. Metaverse alanına ünlü isimlerin yatırım yapmaları ile birlikte bu tür projelerin ismi daha fazla duyulacaktır. Bitlo kripto varlık platformundan satın alabileceğiniz ve çoğu analiste göre takip edilmesi önerilen projeler ise şunlardır:

Decentraland (MANA)

Metaverse coin projesi olan Decentraland ismi sıklıkla gündemdedir. Bu platform kullanıcılarına sanal arazi satın alma, NFT gösterme, sanal oyunlar ve diğer kripto paraları yaratma gibi özellikler sunar. 2017 yılında kurulmasına rağmen geç tanınan bu proje yakın dönemde ciddi bi ivme yakalamıştır.

Axie İnfinity (AXS)

En popüler metaverse projeleri nedir, diye araştırdığınızda Axie Infinity projesinin üçüncü sırada yer aldığını görebilirsiniz. Pokemon’dan ilham alınarak hazırlanan bu proje alanında en iyi olarak bilinir. Projenin 24 saatlik işlem hacmi 357 milyon dolar olarak belirtilir.

Enjin Coin (ENJ)

Uzun süre devam eden projeler arasında yer alan Enjin coin için mobil uygulama puanı yüksektir. 24 saatlik işlem hacmi 168 milyon dolar olarak ifade edilir.

Chromia (CHR)

2019 yılının Mayıs ayında ortaya çıkan Chromia benzeri olmayan bir mimariye sahiptir. Bu proje blok zincirler arasında uygulamaların kolay bir şekilde oluşmasına imkan verir. Avantajlı olması nedeniyle pek çok yatırımcı tarafından benimsenmiştir. Metaverse nedir nasıl alınır diye araştırdığınızda bu proje için sıkça işlem yapıldığını görebilirsiniz.

My Neighbor Alice (ALICE)

My Neighbor Alice (ALICE) çok oyunculu sanal sosyallik sunan bir platformdur. Kullanıcılar, ‘oyuncular’ olarak adlandırılır ve sanal ada alım satımı ve/veya inşası yapabilirler. ALICE dünyasında toplanan bu evrende isteyen herkes kendi yarattıklarıyla ve diğer oyuncularla karşılıklı işlem yapabilir.

Alien Worlds (TLM)

NFT oyun kartı çıkarabileceğiniz Alien Worlds evreninde madencilik yaparak Trilium (TLM) kazanabilirsiniz. Herkesin ulaşabileceği ücretsiz bir oyundur ve DeFi Metaverse blok zinciri tabanlıdır. WAX bulut cüzdanına giriş yapıp play.alienworlds.io’da oturum açarak online olabilir ve madencilik araçlarını alabilirsiniz. Oyunu oynadıkça işlem yapmış olursunuz ve Trilium (TLM) kazanırsınız.

Gala (GALA)

Blockchain tabanlı oyunların geliştirildiği Gala Games platformu Ethereum evreninde yer alır. Tokeni GALA’dır. “Oynadıkça kazan” prensibi ile çalışan bu platform kriptografik olarak güvenlidir. Yaratıcısı Zynga’nın kurucu ortağı ve aynı zamanda Mafia Wars ve Farmville’nin geliştiricisisi Eric Schiermeyer’dir.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz