İtalyan Polisi Yeni Nazi Partisini Ortaya Çıktı

579

İtalyan polisi, uzun süredir takip ettiği, Nazi partisi kurma hazırlığındaki bir gruba yönelik ülke çapında bir operasyon düzenledi. 16 şehirde 19 haneye eş zamanlı olarak düzenlenen baskında dev silah depolarıyla birlikte birçok silah ve faşizm yanlısı materyallere ulaşıldı. Polis ekipleri, Nazi taraftarlarının kendileri gibi antisemik ve homofobik kişilerle birlikte büyük bir grup oluşturmadan etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

Adı “Nasyonal Sosyalist İtalyan İşçi Partisi” olduğu öğrenilen, kuruluş aşamasında dağıtıldığı belirtilen grubun ne kadar üyesi olduğu veya gözaltına alınan kişi sayısı hakkında açıklama yapılmadı. Operasyonda çok sayıda Adolf Hitler portreleri, gamalı haçlar, Nazilere ait birçok eşya ve silaha el konuldu.

Oluşumun Fransa, İngiltere ve Portekiz’deki Nazi taraftarı gruplarla da bağlantı halinde olduğu ortaya çıktı.

Temmuz ayında İtalyan polisi aşırı sağcılara ait havadan havaya füzelerin de bulunduğu dev bir silah deposu bulmuştu.

İtalyan polisi, ırkçılara yönelik düzenlediği operasyonda havadan havaya füze ele geçirmişti.

İtalya’da Musolini döneminin ardından “faşizmin savunulması ve “faşist siyasi parti kurmak” ağır suç olarak kabul ediliyor.

Nasyonal Sosyalizm Nedir?

Milliyetçilik fikrinin temel prensiplerini benimseyen, sosyalizmin ‘ulusal sınırlar içerisinde’ olduğu sürece kabul edilebileceği Fransız teorisyen Maurice Barres’in ortaya attığı bir doktrin. Avrupa’da Adolf Hitler’in “kolektif çalışan bir milliyetçilik sistemi” şeklinde yorumladığı nasyonal sosyalizm, etnik milliyetçilik ile sosyalizmi birleştiren, ırkçı ve anti-kapitalist bir dünya görüşü sunuyor. Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı sonrası etkilerinin kaldığı, çoğu ülkede yasaklanan bu ideoloji, son zamanlarda Avrupa’nın birçok ülkesinde tekrar revaçta.

İtalyan polisinin baskınında basına servis ettiği görüntüler:

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz