Almanya’daki ‘Avrupa’nın En Büyük Hazinesi’ Çalındı

226

Almanya’nın doğusunda yer alan Saksonya eyaletindeki Dresden kentinde, Avrupa’nın en büyük hazine koleksiyonlarından birini barındıran Grünes Gewölbe Müzesi soyuldu.

Polis detaylı bilgiabahın erken saatlerinde müzenin yan tarafındaki bir penceren içeri giren soyguncular, müzenin elektrik devresini kesti. 1 milyar avronun üzerinde değeri olan eser ve eşya çalan hırsızların, farklı bir elektrik hattından enerji alan güvenlik kamerası tarafından görüntüleri kaydedildi.

Olay yerinde yetkilerden bilgi alan Saksonya Eyalet Başbakanı Michael Kretschmer, üzgün olduğujnu belirterek, ”Sadece devlete ait sanat eserleri çalınmadı, burada çalınan Saksonya’nın değerleri oldu. Grüne Gewölbe ve söz konusu sanat eserleri olmadan topraklarımızın tarihi iyi anlaşılamaz.” ifadesini kullandı.

Almanya Başbakanı Merkel de müzeyi ziyaret etmişti.

Soygunun ardından müze ziyarete kapatıldı.

Çalınan mücevherler arasında zümrüt ve 649 kırat safirle işlenmiş 63.8 cm’lik bir Moro (Orta Çağ’da, günümüz İspanya ve Portekiz’ine denk gelen topraklarda yaşamış Müslüman bir halk) figürü de olduğu belirtildi. Figür Rusya çarı tarafından August’a hediye edilmişti.

Dresden polisi, izini kaybettiren soyguncuların bulunması için soruşturma başlatıldığını, araştırmaların ardından konuyla ilgili açıklamanın yapılacağını duyurdu.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz