24 Ağustos 2016‘da Türkiye sınırını ve 5 bin km²’lik bir alanı DEAŞ ve PYD/PKK‘dan arındırmak amacıyla Fırat Kalkanı Harekatı başlatıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı‘nın sona ermesinden tam 295 gün sonra Afrin’e yönelik olarak Zeytin Dalı Harekatı‘nı gerçekleştirdi. Zeytin Dalı Harekatı’nın başarıyla tamamlanmasının ardından gözler Münbiç’e çevrilmişti. Ancak Türk Ordusu Kandil Operasyonu ile Kandil’deki terörist varlığını hedeflemekte.

10 Mart 2018 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri Hakurk-Kandil’de bulunan PKK terör örgütü varlığına yönelik olarak Kuzey Irak’a operasyona başladı. Türk Ordusu’nun Kuzey Irak Operasyonu, Türkiye’nin daha önceki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarından biraz farklı. Kandil’e yönelik Kuzey Irak Operasyonu (Kararlılık Operasyonu), Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı’nın aksine yalnızca Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilmektedir.

Türk Ordusu’nun Kandil’e yönelik başlattığı Kuzey Irak Operasyonu’nu sizler için haberimizde derledik.

[TIMELINE]

Harekata ilişkin güncel bilgiler ve Kuzey Irak : Kandil Operasyonu haritası bu başlık altında güncelleniyor…

Türk Silahlı Kuvvetleri ilk olarak Zeytin Dalı Harekatı başlamadan önce 08-14 Aralık 2017 tarihinde Irak’ın Kuzeyi (Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk) bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar icra edildiğini duyurdu.

Irak’ın Kuzeyi Son Durum Haritası – 09 Eylül 2021

23 Nisan’da başlayan ve Irak’ın kuzeyinde Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde eş zamanlı olarak icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında şimdiye kadar toplam 250 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi.

Mavi & Mor: TSK Operasyon Alanları / Kırmızı: IKBY / Sarı: Terör Örgütü PKK

Irak’ın Kuzeyi/Metina – Pençe Şimşek Harekatı Öncesi/Sonrası (09 Eylül 2021)

 

07 Eylül 2021: Pençe Yıldırım bölgesinde tespit edilen 2 PKK’lı terörist daha hava harekâtı ile etkisiz hâle getirildi.

06 Eylül 2021:

  • TSK ve MİT’in koordineli çalışması sonucu Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 2 PKK’lı terörist hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi.
  • Pençe-Yıldırım operasyonu bölgesinde tespit edilen 1 PKK’lı terörist ile Zap bölgesinde tespit edilen 1 PKK’lı terörist hava harekâtlarıyla etkisiz hâle getirildi.

05 Eylül 2021: Pençe Şimşek bölgesinde tespit edilen 3 PKK’lı terörist obüs ve helikopter atışlarıyla etkisiz hâle getirilirken, Zap bölgesinde eylem hazırlığındayken tespit edilen 2 PKK’lı terörist de hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi.

26 Haziran 2018: Pençe Harekatı kapsamında geçtiğimiz hafta Türk savaş uçakları tarafından bombalanan, komandolar tarafından indirme operasyonunun yapıldığı stratejik Sekif Dağı ve çevresi tamamen TSK kontrolüne geçti.

Kuzey Irak son durum haritası – Serif Dağı ve çevresi PKK’dan temizlendi.

13 Haziran 2018: Türk ordusu, iki hafta önce Serif çevresindeki stratejik bir tepeye üs kurmuştu.

TSK’nın Sekif Dağı askeri üs çalışması.

16 Aralık 2018: Irak kuzeyi Gara ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 10 bölücü terörist etkisiz hâle getirildi.

15 Aralık 2015: Irak kuzeyi Zap ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 7 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

Ayrıca Irak kuzeyi Gara bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar imha edilmdi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 13 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

14 Aralık 2018: Irak kuzeyi Haftanin, Zap ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 8 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

13 Aralık 2018: PKK/KCK/PYD/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak Kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51’inci maddesi çerçevesinde, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak Kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerindeki terör yuvalarına karşı bir hava harekâtı icra edildi.

İcra edilen harekâtta, ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel ve depolar hedef alındı. Harekâtın planlama ve icrasında, sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterildi.

06 Aralık 2018: Irak kuzeyi Sinat-Haftanin, Metina ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 8 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

04 Aralık 2018: Irak kuzeyi Zap, Sinat-Haftanin, Avaşin-Basyan, Gara ve Metina bölgelerine 02-03-04 Aralık tarihlerinde düzenlenen hava harekâtları neticesinde terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar imha edilmdi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 10 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

03 Aralık 2018: Irak kuzeyinde keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen teröristlere karşı düzenlenen hava harekâtı neticesinde, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 4 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

29 Kasım 2018: Irak kuzeyi Hakurk, Avaşin-Basyan, Gara, Haftanin ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 14 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

28 Kasım 2018: Irak kuzeyi Sinat-Haftanin ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde terör örgütüne ait silah mevzi ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 3 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

26-27 Kasım 2018: Irak kuzeyi Zap ve Metina bölgelerine 26-27 Kasım 2018’de düzenlenen hava harekâtları neticesinde terör örgütüne ait silah mevzi ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 10 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

24 Kasım 2018: Irak kuzeyi Sinat-Haftanin ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde terör örgütüne ait silah mevzi ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 6 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

20 Kasım 2018: Irak kuzeyi Kandil ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde bölücü terör örgütüne ait silah mevzi, sığınak ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 5 terörist etkisiz hale getirildi.

19 Kasım 2018: Irak kuzeyi Kandil, Avaşin-Basyan ve Haftanin bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde terör örgütüne ait silah mevzi ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 14 terörist etkisiz hale getirildi.

17 Kasım 2018: Irak kuzeyi Zap ve Sinat-Haftanin bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde bölücü terör örgütüne ait silah mevzi, sığınak ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 6 terörist etkisiz hale getirildi.

14 Kasım 2018: Irak kuzeyi Metina bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde bölücü terör örgütüne ait silah mevzi, sığınak ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 4 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

13 Kasım 2018: Irak kuzeyi Zap, Hakurk, Kandil, Avaşin-Basyan ve Sinat-Haftanin bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde silahlı 19 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

12 Kasım 2018: Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Irak kuzeyi Zap, Avaşin-Basyan, Gara, Hakurk ve Haftanin bölgelerine son üç günde icra edilen hava harekâtları neticesinde bölücü terör örgütüne ait silah mevzii, sığınak ve mühimmat depoları imha edildi, toplam 38 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

11 Kasım 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde bölücü terör örgütüne ait silah mevzi, sığınak ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olan silahlı 4 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

Ayrıca Irak kuzeyi Zap ve Haftanin bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde bölücü terör örgütüne ait silah mevzii, sığınak ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olan silahlı 5 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

10 Kasım 2018: Irak kuzeyi Avaşin bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde bölücü terör örgütüne ait silah mevzi, sığınak ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olan silahlı 14 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

09 Kasım 2018: Irak kuzeyi Gara, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde bölücü terör örgütüne ait sığınak ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olan silahlı 15 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

01 Kasım 2018: Irak kuzeyi Gara ve Zap bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde bölücü terör örgütüne ait silah mevzi, sığınak ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 5 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

Ayrıca aynı gün Metina ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde bölücü terör örgütüne ait silah mevzi, sığınak ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olan silahlı 6 bölücü terörist daha etkisiz hale getirildi.

30-31 Ekim 2018: Irak kuzeyi Gara ve Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan 7 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

Devam eden operasyonlar neticesinde Irak kuzeyi Gara, Zap, Metina bölgelerinde bölücü terör örgütüne ait barınak ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan 4 bölücü terörist daha etkisiz hale getirildi.

31 Ekim sonu itibariyle Kandil dahil olmak üzere bölgede 21 teröristin daha etkisiz hale getirilmesiyle 2 gün boyunca etkisiz hale getirilen terörist sayısı 32’ye yükseldi.

29 Ekim 2018:  Irak kuzeyi Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde bölücü terör örgütüne ait sığınak ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 5 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

28 Ekim 2018: Irak kuzeyi Hakurk ve Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harekâtı neticesinde üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan 8 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

27 Ekim 2018: Irak kuzeyinde yer alan Gara, Kandil ve Zap bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan 14 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

18 Ekim 2018: Irak kuzeyi Zap, Avaşin-Basyan, Kandil ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde; bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak ve silah/mühimmat depoları imha edildi. Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 4 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

17 Ekim 2018: Irak kuzeyi Metina bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 15 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

16 Ekim 2018: Irak kuzeyi Zap, Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde; bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak, silah ve mühimmat depoları imha edildi.

15 Ekim 2018: Irak kuzeyi Zap bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde; bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak ve silah mevzileri imha edildi.

12 Ekim 2018: Irak kuzeyi Zap bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 6 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

11 Ekim 2018: Irak kuzeyi Metina bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde; bölücü terör örgütüne ait sığınak ve barınak ve silah mevzileri imha edildi.

09 Ekim 2018: Irak kuzeyi Zap ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekâtı neticesinde; bölücü terör örgütüne ait silah mevzi, sığınak ve barınak imha edilmiştir.

08 Ekim 2018: Irak kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesine MİT Başkanlığı ile koordineli düzenlenen hava harekâtı neticesinde, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı en az 3 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

07 Ekim 2018: Irak kuzeyi Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 9 bölücü terörist etkisiz hale getirildi.

05 Ekim 2018: Irak kuzeyi Zap, Avaşin-Basyan ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekâtı neticesinde üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı en az 3 bölücü terörist etkisiz hale getirildi, bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak ve mühimmat depoları imha edildi.

04 Ekim 2018: Irak kuzeyi Avaşin-Basyan ve Zap bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde 10 terörist etkisiz hale getirildi.

03 Ekim 2018: Irak kuzeyi Zap bölgesine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 10 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

01 Ekim 2018:Irak kuzeyi Gara bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, ilk belirlemelere göre silahlı 4 bölücü terör örgütü PKK mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

Güncel saha verileri baz alınarak düzenlenen haritalara göre; Türk ordusunun Kuzey Irak’taki ilerleyişinin ilk günlerinden bugüne kontrol ettiği bölgeler şu şekilde:

Harita: @iraqiinfo_eng

30 Eylül 2018:  Öğle saatlerinde İran ordusuna bağlı topçu birliklerinin, Erbil-İran sınır bölgesinde bulunan Sakar ve Berbizin dağlarındaki İKDP kamplarını bombaladığı, bazı kaynaklarca İran askerlerinin sınırı geçtiği belirtildi.

29 Eylül 2018: Kuzey Irak’ta el yapımı bir patlayıcının infilak etmesi sonucu Hakkari’de görevli Piyade Uzman Çavuş Ömer Özdemir şehit oldu, 4 askerimiz de yaralandı. Gaga bölgesine düzenlenen hava harekatında 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklandı.

27 Eylül 2018: Türk askeri Sidekan’a bağlı Şapan köyünü terör örgütü PKK’dan temizledi. Köylülerin askerler ile selfie çektiği gözlemlendi.

19 Eylül 2018: Irak kuzeyi Haftanin ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, üs bölgelerimize saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 8 terörist etkisiz hale getirildi.

18 Eylül 2018: Irak kuzeyi Zap bölgesinde icra edilen hava harekâtları neticesinde, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Ayrıca Irak kuzeyi Avaşin – Basyan bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, üs bölgelerimize saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 5 terörist etkisiz hale getirildi.

17 Eylül 2018: Şırnak kırsalı ile Irak kuzeyi Hakurk bölgelerine 16-17 Eylül 2018 tarihlerinde icra edilen hava harekâtları neticesinde, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Ayrıca Irak kuzeyi Avaşin, Metina ve Zap bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü tarafından sığınak, barınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.

Irak Kuzeyi Hakurk Kani Rash bölgesinde devam eden operasyonda iki AT-4 Tanksavar Füzesi, beş RPG-7 roketatar mühimmatı ele geçirildi ve bir EYP imha edildi.

16 Eylül 2018: Bitlis kırsalı ile Irak kuzeyi Zap bölgelerine icra edilen hava harekâtları neticesinde, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 4 terörist etkisiz hale getirildi.

14 Eylül 2018: Hakkâri kırsalı ile Irak kuzeyi Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 5 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin turuncu listede aranan Ali Gever kod adlı Murat Akdoğan olduğu, yerel kaynaklardan alınan bilgiler ve yapılan incelemelerden tespit edildi.

13 Eylül 2018: Irak kuzeyi Kandil bölgesinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen teröristlere ait sığınak/barınak, mühimmat ve akaryakıt depoları imha edildi. İlk belirlemelere göre silahlı 4 bölücü terör örgütü PKK mensubu etkisiz hale getirildi.

TSK Kuzey Irak Hava Harekatı Görüntüleri (13 Eylül 2018)

09 Eylül 2018: Irak kuzeyi Metina bölgesine düzenlenen hava harekâtında, bölücü terör örgütü PKK’ya ait silah mevzi, mağara ve sığınaklar imha edildi, ilk belirlemelere göre en az 2 terörist etkisiz hale getirildi.

08 Eylül 2018: Siirt kırsalı ile Irak kuzeyi Avaşin-Basyan ve Zap bölgelerine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 9 terörist etkisiz hale getirildi.

07 Eylül 2018: Irak kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Ayrıca Irak kuzeyi Hakurk bölgesine aynı tarihte düzenlenen hava harekâtı neticesinde üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 3 terörist daha etkisiz hale getirildi.

06 Eylül 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 3 terörist etkisiz hale getirildi.

04 Eylül 2018: Irak kuzeyi Sinath-Haftanin, Zap, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Hakkâri/Yüksekova kırsalına düzenlenen hava harekâtı neticesinde, bölücü terör örgütü PKK tarafından sığınak/barınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan bölgeler imha edildi.

03 Eylül 2018: Irak Kuzeyi Gara bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, sınır birliklerimize ve üs bölgelerimize saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 3 terörist etkisiz hale getirildi.

01 Eylül 2018: Hakkâri kırsalı ile Irak kuzeyi Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, birliklerimize saldırı hazırlığında olan 7 silahlı terörist etkisiz hale getirildi.

31 Ağustos 2018: Irak kuzeyi Zap, Gara ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, bölücü terör örgütü PKK mensubu 19 silahlı terörist etkisiz hale getirildi.

30 Ağustos 2018: Irak Kuzeyi Zap bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, bölücü terör örgütü PKK tarafından sığınak/barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan bölgeler imha edildi, bu esnada en az 2 silahlı teröristin etkisiz hale getirildi.

29 Ağustos 2018: Irak Kuzeyi Gara bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, üs bölgelerine ve sınır karakollarına saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı en az 9 terörist etkisiz hale getirildi.

26 Ağustos 2018: Irak Kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 3 terörist etkisiz hale getirildi.

24 Ağustos 2018: Irak Kuzeyi Zap bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, üs bölgelerine ve sınır karakollarına saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Kuzey Irak Kandil Operasyonu Son Durum Haritası(24 Ağustos 2018)

23 Ağustos 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde bölücü terör örgütü tarafından kullanılan mühimmat ikmal noktası imha edildi.

18 Ağustos 2018: Hakkâri/Yüksekova kırsalı ile Irak kuzeyinde yer alan Hakurk, Zap ve Gara bölgelerine  icra edilen hava harekâtları neticesinde, birliklerimize saldırı hazırlığında olan 7 bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı terörist etkisiz hale getirildi.

17 Ağustos 2018: Irak kuzeyi Metina ve Kandil bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü tarafından sığınak, barınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.

15 Ağustos 2018: TSK ve MİT tarafından gerçekleştirilen müşterek operasyonla, kırmızı listede aranan PKK/KCK bölücü terör örgütünün sözde yürütme konseyi üyesi ve Irak kuzeyi Sincar Sorumlusu Mam Zeki Şengali kod adlı İsmail Özden etkisiz hale getirildi.

PKK Sincar Sorumlusu İsmail Özden’in İmha Anı

13 Ağustos 2018: Irak kuzeyi Metina ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü PKK tarafından sığınak, barınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.

10 Ağustos 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 5 terörist etkisiz hale getirildi.

08 Ağustos 2018: Irak kuzeyi Kandil bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, bölücü terör örgütü PKK tarafından sığınak, barınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.

07 Ağustos 2018: Irak kuzeyi Hakurk ve Zap bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü PKK tarafından sığınak, barınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.

05 Ağustos 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde tespit edilen üç el yapımı patlayıcı yerinde imha edildi.

02 Ağustos 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, ilk belirlemelere göre, bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 3 terörist etkisiz hale getirildi.

31 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Gara bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde ilk belirlemelere göre, bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 2 terörist etkisiz hale getirildi.

29 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Metina bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 10 terörist etkisiz hale getirildi.

27 Temmuz 2018: Hakkâri/Şemdinli’de, Irak Kuzeyi/Kani-Rash bölgesinde devam eden operasyonda bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 4 terörist etkisiz hale getirildi. Irak kuzeyi Zap ve Kandil bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü PKK tarafından silah mevzii, barınak ve sığınak olarak kullanılan hedefler imha edildi.

25 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesinden İkiyaka bölgesine sızmaya çalışan bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 4 terörist düzenlenen hava harekâtıyla etkisiz hale getirildi.

24 Temmuz 2018: Diyarbakır/Lice ve Irak kuzeyi Kani-Rash bölgelerinde 23 Temmuz 2018 tarihinde icra edilen operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK  mensubu 3 terörist etkisiz hale getirildi.

23 Temmuz 2018: Hakkâri ve Erzincan/Kemah kırsalları ile Irak kuzeyi Avaşin-Basyan’da devam eden operasyonlar kapsamında 21-22 Temmuz 2018 tarihlerinde icra edilen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü PKK mensubu toplam 11 silahlı terörist etkisiz hale getirildi.

21 Temmuz 2018: Irak kuzeyinde Avaşin-Basyan ve Zap bölgeleri ile Hakkâri kırsalında devam eden operasyonlar kapsamında 20-21 Temmuz 2018 tarihlerinde icra edilen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü PKK mensubu toplam 8 silahlı terörist etkisiz hale getirildi.

20 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Avaşin-Basyan, Zap ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü PKK tarafından silah mevzii, barınak ve sığınak olarak kullanılan hedefler imha edildi.

19 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Kandil ile Şırnak/Uludere ve Siirt/Eruh bölgelerine 17-18-19 Temmuz 2018 tarihinde icra edilen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü  PKK mensubu toplam 9 silahlı terörist etkisiz hale getirildi.

18 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Hakurk ve Siirt/Eruh bölgelerine yönelik icra edilen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü PKK mensubu toplam 6 silahlı terörist etkisiz hale getirildi.

17 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Metina bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, bölücü terör örgütü PKK tarafından silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.

Ayrıca 31 Mayıs 2018’de üç Türk askerinin şehit edilmesi olayına karıştığı tespit edilen 4 teröristin de aralarında bulunduğu, toplam 8 terörist etkisiz hale getirildi.

16 Temmuz 2018: Irak kuzeyinde icra edilen hava harekâtıyla bölücü terör örgütü PKK’ya ait bir mühimmat deposu imha edildi.

PKK’ya Ait Mühimmat Deposunun İmha Edilme Anı 

14 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Zap ve Gara bölgelerinde icra edilen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 6 terörist etkisiz hale getirildi.

13 Temmuz 2018: Irak’ın kuzeyine düzenlenen hava harekâtında bölücü terör örgütü PKK’nın lojistik sorumlusu Delil Karakoçan kod adlı Hasan Çakmak’ın da aralarında bulunduğu 3 terörist, silah, mühimmat ve uyuşturucu madde alışverişi esnasında etkisiz hale getirildi.

PKK’nın Lojistik Sorumlusu Hasan Çakmak’ın İmha Edilme Anı

12 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Zap bölgesi ile Bitlis kırsalında icra edilen hava harekâtları neticesinde, eylem hazırlığında olduğu tespit edilen silahlı 8 bölücü terör örgütü PKK mensubu etkisiz hale getirildi.

11 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerine, hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü PKK tarafından sığınak, barınak ve depo olarak kullanılan 28 hedef imha edildi.

09 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Gara ve Hakkâri/Yüksekova bölgelerine yönelik olarak düzenlenen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 6 terörist etkisiz hale getirildi.

07 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Sinat Haftanin ve Mardin Ömerli bölgelerine yönelik olarak düzenlenen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı 8 terörist etkisiz hale getirildi.

04 Temmuz 2018: Şırnak kırsalı ve Irak kuzeyi Kandil, Avaşin-Basyan, Gara bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde; bölücü terör örgütü PKK’ya ait sığınak, barınak ve mühimmat depoları imha edildi, silahlı 11 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

03 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Zap, Avaşin-Basyan bölgeleri ve Şırnak kırsalına düzenlenen hava harekâtları ile bölücü terör örgütü PKK’ya ait sığınak, barınak ve silah/mühimmat depoları imha edildi; silahlı 4 terörist etkisiz hale getirildi.

02 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Avaşin-Basyan ve Zap bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, silahlı 4 terörist etkisiz hale getirildi.

01 Temmuz 2018: Irak kuzeyi Zap bölgesi ile Van/Çatak ve Şırnak/Beytüşşebap kırsallarına düzenlenen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü PKK mensubu 8 terörist etkisiz hale getirildi.

30 Haziran 2018: Irak kuzeyi Avaşin Basyan bölgesine 30 Haziran 2018 tarihinde düzenlenen hava harekâtı neticesinde, bölücü terör örgütü PKK mensubu 4 terörist etkisiz hale getirildi.

29 Haziran 2018: Irak kuzeyi Hakurk, Kani Rash ve Hakkâri sınır bölgesine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, biri gri listede bulunan Hamza kod adlı Ahmet Taşçı olmak üzere, bölücü terör örgütü PKK mensubu 10 terörist etkisiz hale getirildi.

27 Haziran 2018: Irak kuzeyi Sinat, Haftanin, Metina ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından sığınak, barınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.

26 Haziran 2018: Irak kuzeyi Avaşin Basyan ve Zap bölgeleri ile Siirt kırsalına düzenlenen hava harekâtları neticesinde, PKK’lı 8 terörist etkisiz hale getirildi.

23 Haziran 2018: Irak kuzeyi Zap ve Hakkâri sınır bölgelerinde gerçekleştirilen hava harekâtları neticesinde bölücü terör örgütü mensubu 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

22 Haziran 2018:  Irak kuzeyi Gara bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, silahlı 15 terörist etkisiz hale getirildi.

21 Haziran 2018: Irak kuzeyi Hakurk ve Kani Rash bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde; silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edilmiş, silahlı 9 terörist etkisiz hale getirildi.

20 Haziran 2018: TSK tarafından yapılan açıklamaya göre gün içinde  Irak kuzeyi Avaşin-Basyan ve Sinat Haftanin bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde; silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi, silahlı 10 terörist etkisiz hale getirildi.

19 Haziran 2018: TSK tarafından yapılan açıklamaya göre 10 Haziran 2018 tarihinde Irak kuzeyi Kandil bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, 10 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

17 Haziran 2018: TSK tarafından yapılan açıklamaya göre 15 Haziran’da Irak kuzeyi Kandil bölgesine yapılan hava harekâtında 35 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

Ayrıca Irak kuzeyi Zap, Avaşin-Basyan ve Hakkâri/Çukurca bölgelerine, 16 Haziran’da düzenlenen hava harekâtı neticesinde, PKK terör örgütü tarafından sığınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi, silahlı 9 terörist etkisiz hale getirildi.

15 Haziran 2018: 12 Haziran 2018 tarihinde Kandil’e yönelik gerçekleştirilen hava harekâtı neticesinde, aralarında PKK/KCK terör örgütünün sözde bölge sorumlularından birinin de bulunduğu 26 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

13 Haziran 2018: Irak Kuzeyi, Zap bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist hava harekatı ile etkisiz hale getirildi.

13 Haziran 2018: Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak: Kandil Operasyonu Son Durum Haritası

12 Haziran 2018: TSK tarafından yapılan açıklamaya göre 01-08 Haziran 2018 tarihleri arasında Irak kuzeyindeki bölücü terör örgütü hedeflerine yönelik düzenlenen hava harekâtlarında 18 teröristin daha etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Ayrıca Irak kuzeyi Hakurk, Avaşin-Basyan ve Kandil bölgelerine yönelik olarak gerçekleştirilen hava harekâtları neticesinde,PKK’lı teröristler tarafından sığınak, barınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan 12 hedef imha edildi.

12 Haziran 2018: Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak: Kandil Operasyonu Son Durum Haritası

11 Haziran 2018: TSK tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklamaya göre 10 Haziran 2018 tarihinde düzenlenen hava harekatı neticesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. 

10 Haziran 2018: TSK tarafindan yapılan açıklamaya göre Irak kuzeyi Zap ve Hakurk bölgelerine yönelik düzenlenen hava harekâtı ve ateş destek vasıtaları ile yapılan atışlar neticesinde 3 silahlı terörist etkisiz hale getirildi.

Irak kuzeyi Kandil bölgesine yönelik olarak düzenlenen hava harekâtı ile, PKK’lı teröristler tarafından sığınak, barınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan 14 hedef imha edildi.

https://stratejikortak.com/2018/04/beklenen-sincar-operasyonu-basladi.html

09 Haziran 2018: Türk Silahlı Kuvvetleri, Kararlılık Operasyonu kapsamında Kandil’e doğru ilerleyişini sürdürüyor. İşte Kuzey Irak Kandil Operasyonu son durum haritası;

Harita Kaynak: @TSKMap (Twitter)

Anadolu Ajansı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyon yaptığı Kuzey Irak’ta Kandil Dağı’nı görüntüledi. Türk savaş uçakları ve İHA-SİHA’lara hedef olmak istemeyen PKK’lı teröristler, ormanlık alanlara gizleniyor.

Kuzey Irak Kandil Operasyonu Görüntüleri

Yeni Şafak gazetesinde yer alan iddiaya göre Türkiye ve İran, koordinasyon içerisinde Kuzey Irak’ta Suriye ve İran arasında kalan hatta 30-40 km derinliğinde güvenlik koridoru kurmayı planlıyor.

Kurulacağı İddia Edilen Güvenlik Koridoru’nun Haritası

08 Haziran 2018: Irak kuzeyi Zap, Hakurk ve Kandil bölgelerine yönelik olarak dün düzenlenen hava harekâtları neticesinde, teröristler tarafından sığınak, barınak ve silah mevzii olarak kullanılan hedefler imha edildi.

07 Haziran 2018: TSK tarafindan Irak Kuzeyi/Hakurk bölgesinde devam eden operasyonda güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir AT-4 tanksavar silahı (kullanılmış) ile bir RPG-7 roketatar mühimmatının ele geçirildiği bildirildi.

Ele geçirilen AT-4 tanksavar silahı (kullanılmış) ile RPG-7 roketatar mühimmatı.

06 Haziran 2018: TSK tarafından yapılan açıklamaya göre dün Irak kuzeyi Hakurk, Gara, Metina, Zap, Kandil ve Avaşin Basyan bölgelerine yönelik olarak düzenlenen hava harekâtı neticesinde, teröristlere ait 16 hedefin imha edildiği ve bölücü terör örgütü mensubu silahlı 6 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

05 Haziran 2018: TSK tarafından yapılan açıklamaya göre dün Irak kuzeyi Zap bölgesine yönelik olarak düzenlenen hava harekâtı neticesinde, bölücü terör örgütü mensubu silahlı 3 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

04 Haziran 2018: Irak kuzeyi/ Hakurk bölgesinde devam eden operasyonda güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir kullanılmış AT-4 tanksavar silahı, bir RPG-7 roketatar mühimmatı ile iki bombaatar mühimmatı ele geçirildi.

03 Haziran 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesine yönelik olarak düzenlenen hava harekâtı neticesinde, bölücü terör örgütü mensubu silahlı 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Kuzey Irak : Kandil Operasyonu Son Durum Haritası
Kuzey Irak: Kandil Operasyonu Son Durum Haritası
Kuzey Irak: Kandil Operasyonu Son Durum Haritası

02 Haziran 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesi ile Siirt/Pervari ve Tunceli kırsalına yönelik, 01-02 Haziran 2018 tarihlerinde düzenlenen hava harekâtları neticesinde silahlı 15 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

TSK, Sidekan, Bermize, Kalereş ve Hakurk’un da içinde bulunduğu Bradost bölgesini tamamen kontrol altına alarak PKK’lı teröristlerden temizledi. Türk Özel Kuvvetleri Kandil’e açılan bölge olan Barazgir Vadisi’ne giriş yaptı.

TSK, Sidekan, Bermize, Kalereş ve Hakurk’un da içinde bulunduğu Bradost bölgesini tamamen kontrol altına alarak PKK’lı teröristlerden temizledi. Türk Özel Kuvvetleri Kandil’e açılan bölge olan Barazgir Vadisi’ne giriş yaptı.
TSK, Sidekan, Bermize, Kalereş ve Hakurk’un da içinde bulunduğu Bradost bölgesini tamamen kontrol altına alarak PKK’lı teröristlerden temizledi. Türk Özel Kuvvetleri Kandil’e açılan bölge olan Barazgir Vadisi’ne giriş yaptı.

26 Mayıs 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde devam eden operasyonlarda; 4 adet kullanılmış AT-4 tanksavar silahı, 8 adet RPG-7 antitank mühimmatı ve bunlara ait sevk fişekleri ele geçirildi.

Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde devam eden operasyonlarda; 4 adet kullanılmış AT-4 tanksavar silahı, 8 adet RPG-7 antitank mühimmatı ve bunlara ait sevk fişekleri ele geçirildi.

25 Mayıs 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesine yönelik olarak düzenlenen hava harekâtı neticesinde silahlı 6 terörist etkisiz hale getirildi.

23 Mayıs 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesine yönelik olarak düzenlenen hava harekâtında, teröristler tarafından kullanılan 6 hedef imha edildi.

21 Mayıs 2018: Irak kuzeyi/Hakurk bölgesinde devam eden operasyonda teröristlerin sızma girişimi sonucu çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist etkisiz hale getirildi.

22 Mayıs 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesine yönelik olarak 21 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenen hava harekâtında, teröristler tarafından silah mevzii olarak kullanılan 4 hedef imha edildi.

18 Mayıs 2018: Irak kuzeyi Gara, Metina, Sinath_Haftanin ve Hakurk bölgelerine yönelik olarak 17-18 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenen hava harekâtları ile teröristler tarafından barınak, sığınak ve silah mevzii olarak kullanılan 12 hedef imha edildi.

17 Mayıs 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde devam eden operasyonda, içerisinde 35 adet EYP düzeneği, iki çuval amonyum nitrat ve bir miktar yaşam malzemesi bulunan bir mağara tespit edildi.

15 Mayıs 2018: Irak Kuzeyi/Hakurk bölgesinde taarruz helikopteri desteğinde icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu silahlı 4 terörist etkisiz hale getirildi.

13 Mayıs 2018: Türk Ordusu tarafından Hakurk’a yönelik Kuzey Irak Operasyonu’nda kara ilerleyişi devam ediyor.

Türk Ordusu tarafından Hakurk’a yönelik Kuzey Irak Operasyonu’nda kara ilerleyişi devam ediyor.

10 Mayıs 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde, birliklerimize saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekâtı neticesinde; teröristlere ait sığınak ve silah mevzii olarak kullanılan hedefler imha edildi.

07 Mayıs 2018: Irak kuzeyi Hakurk karakol/üs bölgelerimize saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekâtı neticesinde, teröristlere ait sığınak ve silah mevzii olarak kullanılan hedefler imha edildi. Düzenlenen hava harekâtı neticesinde; 13 teröristin etkisiz hale getirildi.

04 Mayıs 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde devam eden operasyonlarda, Dayla Dağı üs bölgesi kuzeyinde bulunan bölgede EYP yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde devam eden operasyonlarda, Dayla Dağı üs bölgesi kuzeyinde bulunan bölgede EYP yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

03 Mayıs 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde devam eden operasyonlarda tespit edilen mağara içerisinde bir AT-4 tanksavar silahı, üç AK-47 piyade tüfeği, iki av tüfeği, bir M-16 piyade tüfeği ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi.

Ayrıca Irak kuzeyi Zap’ta bulunan Güven Üs bölgesine güneyden yaklaşan teröristlere ait bir drone, dronesavar ile düşürüldü.

02 Mayıs 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde icra edilen operasyonlarda teröristlere ait bir ekmek fırını ve çok miktarda yaşam malzemesinin bulunduğu bir mağara tespit edildi.

Irak kuzeyi Avaşin/Basyan bölgesinde düzenlenen hava harekâtı neticesinde; teröristler tarafından kullanılan barınak, sığınak ve mağaralar imha edilmiş ve silahlı 2 terörist etkisiz hale getirildi.

01 Mayıs 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesine yönelik düzenlenen hava harekâtı neticesinde; teröristler tarafından barınak, sığınak ve silah mevzii olarak kullanılan hedefler imha edildi.

30 Nisan 2018: Irak kuzeyi/Hakurk bölgesinde devam eden operasyonda icra edilen arazi aramasında PKK’lı 2 teröristin cesedi, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet av tüfeği ele geçirildi ve 5 adet EYP tespit edilerek imha edildi.

28 Nisan 2018: Irak kuzeyi Hakurk karakol/üs bölgelerimize saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekâtı neticesinde teröristlere ait sığınak ve silah mevzii olarak kullanılan hedefler imha edildi.

27 Nisan 2018: Irak kuzeyi Hakurk’ta şehit verdiğimiz bölgede devam eden operasyonlarda bir terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca bir doçka uçaksavar ile mevzilerimize doğru ateşlenmiş bir AT-4 roketi ele geçirildi.

Irak kuzeyi Hakurk’ta şehit verdiğimiz bölgede devam eden operasyonlarda bir terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca bir doçka uçaksavar ile mevzilerimize doğru ateşlenmiş bir AT-4 roketi ele geçirildi.

25 Nisan 2018: Irak kuzeyi/Hakurk bölgesinde devam eden operasyonda biri araç tamirhanesi olarak kullanılan birçok sığınak ve barınak ile su ikmal ve yakıt ikmal noktaları tespit edildi.

Irak kuzeyi Zap,Avaşin-Basyan ve Kandil bölgelerinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekâtı neticesinde; teröristlere ait barınak, sığınak ve silah mevzii olarak kullanılan 10 hedef imha edildi.

24 Nisan 2018: Irak kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesine yönelik düzenlenen hava harekâtı neticesinde, bölücü terör örgütü mensubu silahlı 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak kuzeyi/Hakurk bölgesinde devam eden operasyonlarda, Irak topraklarında teröristler tarafından kurulup kullanılan bir teleferik imha edildi.

Irak kuzeyi Zap, Avaşin-Basyan ve Gara bölgelerine yönelik düzenlenen hava harekâtı neticesinde, teröristler tarafından barınak, sığınak ve silah mevzi olarak kullanılan 9 hedef imha edildi.

23 Nisan 2018: Irak kuzeyi/Hakurk’ta devam eden hava destekli operasyonlarda 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonun başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 105’e yükseldi.

18 Nisan 2018: Irak kuzeyi Zap bölgesine yönelik düzenlenen hava harekâtı neticesinde, teröristler tarafından barınak ve sığınak olarak kullanılan 3 hedef imha edilmiş ve silahlı 5 terörist etkisiz hale getirildi.

11 Nisan 2018: Irak kuzeyi Kani Rash bölgesinde, Hakkâri/Çukurca’da ve Şırnak Cudi Dağı bölgesindeki operasyonlarda 35 EYP imha edilmiş, 3 RPG-7 roketatar, 8 antitank mayını, 300 kg Amonyumnitrat, muhtelif tipte silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

10 Nisan 2018: Irak kuzeyi Zap ve Hakurk ile Şırnak kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekâtı neticesinde 7 terörist etkisiz hale getirildi, sığınak ve barınak olarak kullanılan 4 hedef imha edildi.

08 Nisan 2018: Irak kuzeyi Hakurk, Sinath-Haftanin, Zap ve Metina bölgelerinde birliklerimize saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekâtı neticesinde sığınak, barınak ve silah mevzii olarak kullanılan 12 hedef imha edildi.

07 Nisan 2018: Irak kuzeyi/Hakurk bölgesinde devam eden operasyonda, uzaktan kumandalı telsiz düzeneği ile tuzaklanmış bir el yapımı patlayıcı tespit edildi. Ayrıca, icra edilen hava harekâtında 6 terörist etkisiz hale getirildi.

06 Nisan 2018: Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak: Kandil Operasyonu Son Durum Haritası

Kuzey Irak: Kandil Operasyonu Son Durum Haritası

06 Nisan 2018: Irak kuzeyi/Hakurk bölgesinde hava destekli olarak devam eden operasyonlarda bugün 7 bölücü terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirildi. Operasyonun başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 89’a yükseldi.

05 Nisan 2018: Irak kuzeyi Hakurk bölgesine yönelik düzenlenen hava harekâtı neticesinde; teröristler tarafından barınak ve sığınak olarak kullanılan 13 hedef imha edildi ve silahlı 14 terörist etkisiz hale getirildi.

02 Nisan 2018: Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak: Kandil Operasyonu Son Durum Haritası

Kuzey Irak: Kandil Operasyonu Son Durum Haritası – Mavi ile işaretlenmiş alan Türk silahlı Kuvvetlerinin kontrol ettiği alanı göstermektedir.

02 Nisan 2018: Irak kuzeyi Hakurk-Zap bölgesine yönelik düzenlenen hava harekâtı neticesinde; teröristler tarafından barınak ve sığınak olarak kullanılan 9 hedef imha edildi.

01 Nisan 2018:Irak kuzeyi Hakurk-Kandil bölgesine yönelik düzenlenen hava harekâtı neticesinde; teröristler tarafından barınak ve sığınak olarak kullanılan 8 hedef imha edildi. 

Hakurk ve Zap bölgelerinde icra edilen üç ayrı hava harekâtında toplam 59 teröristin etkisiz hale getirildi.

31 Mart 2018: Şu ana kadar 68 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda 8 adet sığınak daha imha edildi. 10 Mart 2018’den bugüne kadar bölgede imha edilen sığınak ve barınak sayısı 67’ye ulaştı.

30 Mart 2018: Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak: Kandil Operasyonu Son Durum Haritası

Kuzey Irak: Kandil Operasyonu Son Durum Haritası

26 Mart 2018: Hakkâri’de görev yapan komandolarımız tarafından Kuzey Irak Hakurk/Kani Rash Bölgesinde sürdürülen operasyonlarda 12 terörist, düzenlenen hava harekâtı sonucunda etkisiz hale getirildi. 10 Mart 2018’de başlayan operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 67’ye yükseldi.

22 Mart 2018: Irak kuzeyi Kandil bölgesine birliklerimize saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekâtı neticesinde; 41 teröristin etkisiz hale getirildi. Ayrıca, komandolarımız tarafından Hakurk/Kani Rash’ta devam eden operasyonlarda silahlarıyla birlikte 5 terörist daha etkisiz hale getirildi.

21 Mart 2018: Irak Kuzeyi/Hakurk-Kani Rash bölgesinde icra edilen hava harekâtı neticesinde kırmızı listede yer alan sözde Hakurk eyaleti yürütmesinde görevli Agiri Mazlum Pirdoğan kod adlı Birdal Burhanlı’nın etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Ayrıca, komandolarımız tarafından Irak kuzeyi Hakurk/Kani Rash bölgesinde hava destekli olarak icra edilen operasyonlarda bugün 3 terörist daha etkisiz hale getirildi.

İlerleyen saatlerde yapılan belirlemelere göre komandolarımız tarafından Irak Kuzeyi/Hakurk’ta icra edilen operasyonlarda, saldırı hazırlığında olan 8 silahlı bölücü terör örgütü mensubu hava harekâtı ile etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Operasyonlarda şu ana kadar toplam 38 terörist etkisiz hale getirildi.

20 Mart 2018: Düzenlenen hava harekâtı ile Irak Kuzeyi/Hakurk’ta saldırı hazırlığında olan 12 terörist etkisiz hale getirildi.

17 Mart 2018: Irak kuzeyi Kani Rash bölgesinde, komando birlikleri tarafından icra edilen operasyonda dört el yapımı patlayıcı bulundu ve imha edildi.

16 Mart 2018: Irak kuzeyi Hakurk/Kani Rash bölgesindeki operasyon devam eden operasyonda şu ana kadar 10 terörist etkisiz hale getirildi. Çok sayıda ağır ve hafif silah ile bunlara ait mühimmat ele geçirildi.

13 Mart 2018: Irak kuzeyinde Kani Rash bölgesinde arazi aramasında bir adet güdümlü tanksavar füzesi, beş adet roketatar mühimmatı, iki adet ÇNRA mühimmatı, muhtelif hafif silah mühimmatı ve EYP malzemeleri ele geçirildi.

12 Mart 2018: Irak kuzeyi/Kani Rash bölgesinde icra edilen arazi aramasında uzaktan komutalı 14 el yapımı patlayıcı bulundu ve imha edildi.

10 Mart 2018: Irak kuzeyi Hakurk, Zap, Gara, Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde üs bölgelerimize saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen teröristlere yönelik icra edilen hava harekâtında 18 hedef imha edildi.

1 Ocak-31 Aralık (Yıllık Genel Toplam): Irak kuzeyine icra edilenler de dahil toplam 399 hava harekâtı ile desteklenen operasyonlarda; 

  •  46’sı sözde lider kadrosunda olmak üzere toplam 2.701 terörist etkisiz hale getirilmiş.
  • Silah, mühimmat ve malzeme olarak; toplam 2.889 adet muhtelif cins ve çapta silah, 7213 adet ağır silah mühimmatı, 77 adet molotof kokteyli, 68 ton muhtelif tipte patlayıcı madde, 3.344 adet el bombası, 794.245 adet çeşitli cins ve çapta hafif silah mühimmatı,
  • 1.768 adet EYP tespit edilerek imha edilmiş,
  • Teröristler tarafından kullanılan 1.958 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildi.
  • Irak’ın kuzeyinde PKK/KCK terör örgütüne karşı icra edilen operasyonel faaliyetlere ilave olarak; başta DEAŞ olmak üzere bölgedeki tüm terör örgütleri ile mücadelenin desteklenmesi maksadıyla kurulan Gedu üs bölgesinden bugüne kadar yapılan atışlar neticesinde 717 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 1 adet tank, 5 adet çekili top, 110 adet araç, 5 adet cephanelik, 1 adet muhabere merkezi, 24 adet top, 39 adet katyuşa füzesi, 1 adet çok namlulu roketatar ve 97 adet havan mevzii imha edildi.

15-21 Aralık 2017: Irak’ın Kuzeyinde icra edilen etkili operasyonlar neticesinde PKK/KCK terör örgütüne bu bölgelerde önemli kayıplar verdirilerek ağır darbe indirildi. 

08-14 Aralık 2017: PKK/KCK terör örgütünün barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan Irak’ın Kuzeyi (Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk) bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar icra edildi. Irak’ın Kuzeyinde icra edilen etkili operasyonlar neticesinde PKK/KCK terör örgütüne bu bölgelerde önemli kayıplar verdirilerek ağır darbe indirildi. 

Afrin Operasyonu Bitti, Yeni Hedef PKK’yı Bitirmek

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

18 YORUMLAR

  1. Ben pek bir şey anlayamıyorum bu haritalardan. Haritalar birbirini tutmuyor. İlerleme olup olmadığını göremiyorum. O alanlar nedir. Türk askerinin yerleştiği yerler mi? Yoksa ilerleme olmuyor mu?

  2. Umarım marksist örgüt biter. Bizlerde o bölgelere eskisi gibi tekrar ele geçiririz. Aslında bu türkiye düşmanları syriye ve ırakı karıştırarak eski topraklarımızı geri almamıza yardımcı oldular. Eh Allah herkesi kendi silahıyla vurdurur.

  3. Kandil kaç km derinlikte peki? Başbakan Binali Yıldırım 30 km derinliğe ulaşıldığını açıkladı. Ortalama ne kadar süreceğini hesaplamak açısından soruyorum. Allah’ın izniyle Kandil Dağı düşecek bu sene inşallah.

  4. güncel harita bilgisi neden paylaşmıyorsunuz zeytin dalında verilen bilginin yanında haritadan da gelişmeleri takip edebiliyorduk görseller içeriği güzelleştiriyor daha anlaşılır kılıyor

    • Merhaba,
      Zeytin Dalı Harekatı ile Kandil Operasyonu hem amaç olarak hem de icra ediliş tarzı olarak birbirinden çok farklı operasyonlardır. Zeytin Dalı Harekatındaki amaç ve icra tarzı sebebiyle hakimiyet bölgeleri çok kısa süreler içerisinde büyük değişkenlik gösteriyordu. Kandil Operasyonu’nda ise durum bu şekilde değil. Ancak operasyon sahasında harita yayımlamamızı gerektirecek ölçüde bir ilerleme olduğu aşamalarda güncel operasyon haritası ve saha bilgisi paylaşmaktayız. Stratejik Ortak’ı takipte kalın.

  5. Bence operasyon haberlerinin verilmemesi daha iyidir. Sadece bu şekilde verilmesi yeterlidir. Bu şekilde devam etmesinde yarar vardır. Çünkü su uyur düşman uyumaz ve verilecek haberler doğrultusunda düşmanlarımız haince tuzaklar kurabilirler. Mehmetçik işini biliyor. İnşaAllah bu kandil denen pislik ve cenabetli yuva temizlenir ve fazla zayiat olmadan harekat başarıya ulaşır. Aslında bu harekatlar 15-20-30 sene önce yapılacaktı. Ama yönetim meselesi.Eski hükümetler dostlar alışverişte görsün diye ülkeyi yönetiyorlardı. Zaman birlik ve beraberlik zamanı. Mehmetçiğimize bol bol dua edelim. Silahı elinize alıp askerlerimizin yerine savaşın demiyoruz. Ama hiç olmazsa Allah rızası için bir duayı çok görmeyin ve üşenmeyin. Rabbim Mehmetçikler ve özel harekat polislerimize bu kutlu savaşta yardımcı olsun (Amin).

  6. Siteyi gerçekten çok seviyor ve sürekli yazıları takip etmeye çalışıyorum ama açılan konularda biraz düzen eksikliği görüyorum haberi başından mı başlasam sonundan mı başlasam kafam karışıyor sürekli. en eskiden en yeniye gitseniz sanırım daha iyi olacak. Birde haritaları inceliyorum oda yine sırası ile gitmek yerine bazı yerlerde farklılık gösteriyor. biraz daha dikkat edersneiz sevinirim.

    • Merhaba Alperen Bey,
      Operasyon ve harita haberlerini Timeline formatında hazırlıyoruz. Zira bu haberler operasyonel gelişmelere göre sürekli güncellenmesi gereken tarzda haberler. Zeytin Dalı Harekatı ve Fırat Kalkanı Harekatı haberlerimizi de bu şekilde yaptık. Haberlerimizi yazarken azami özen gösteriyoruz. Yanı yaşadığınız sorun editörlerimizin dikkatsiz ve özensizliğinden değil, Timeline formatından kaynaklanmaktadır.
      StratejikOrtak’a gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.

    • Fırat kalkanı ve zeytin dalı harekatında ÖSO üyeleri vardı. Birçok farklı grup olduğu için biraz lakayit davranıp paylaşımlar yapılıyor hatta çatışma anında bir çok kez canlı yayın yaptılar. Bunun dışında yerel habercilerin sayısı baya fazlaydı. Haliyle adım adım herşeyden haberimiz oluyordu. Ama KARARLILIK operasyonunda ise yalnızca TSK unsurları katılım sağlıyor. Bizim askerlerimizde ki disiplini anlatmama gerek yok zaten biliyorsunuzdur. Böyle olması bence daha güzel. Çok merak ediyorsanız söyleyeyim şu an yapılan operasyonun nihai amacı kandil dağı. şu an o operasyon için bir nevi süpürme yapılıyor.
      HZ. Allah orada mücadele eden askerlerimizin yardımcısı olsun.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz