TSK Münbiç Devriye Görevleri (Kronolojik)

1390

Türk askeri, ABD ile varılan mutabakat çerçevesinde kentin dış mahallelerine giriş yaptı. Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Türk askeri, kentin dış mahallelerinde devriye görevi icra etmeye başladılar. Bazı kaynaklara göre kente giriş yapan Türk silahlı Kuvveleri’ne bağlı birliklere ABD helikopterleri de eşlik etti. 

TSK resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada “Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Münbiç Devriye Görevleri – Son Durum Saha Bilgisi [TIMELINE]

20 Temmuz 2018: Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta 17’nci koordineli/bağımsız devriye faaliyeti icra edildi.

18 Temmuz 2018: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ABD silahlı kuvvetleri unsurlarınca, Fırat Kalkanı Harekat alanıyla Münbiç arasındaki hatta 16’ncı koordineli/bağımsız devriye görevi yapıldı.

17 Temmuz 2018: TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları, Fırat Kalkanı Harekat alanıyla Münbiç arasındaki hatta 15’inci koordineli/bağımsız devriye görevini yaptı.

TSK Münbiç Devriye Görevinden Görüntüler

14 Temmuz 2018: TSK ve ABD silahlı kuvvetleri unsurları, Fırat Kalkanı Harekat alanıyla Münbiç arasındaki hatta 14’üncü koordineli/bağımsız devriye görevini yaptı.

12 Temmuz 2018: TSK ve ABD Silahlı Kuvvetlerince, Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasında 13. koordineli/bağımsız devriye faaliyeti icra edildi.

10 Temmuz 2018: TSK ve ABD Silahlı Kuvvetlerince, Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasında 12. koordineli/bağımsız devriye faaliyeti icra edildi.

08 Temmuz 2018: Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasındaki hatta 11’inci koordineli/bağımsız devriye faaliyeti icra etti.

TSK Münbiç Devriye Görevinden Görüntüler

06 Temmuz 2018: TSK ve ABD Silahlı Kuvvetlerince, Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasında 10’uncu koordineli/bağımsız devriye faaliyeti gerçekleştirildi.

04 Temmuz 2018: TSK ve ABD Silahlı Kuvvetlerince, Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasında, dokuzuncu koordineli/bağımsız devriye faaliyeti icra edildi.

02 Temmuz 2018: Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta sekizinci koordineli/bağımsız devriye faaliyeti icra edildi.

01 Temmuz 2018: TSK ve ABD Silahlı Kuvvetlerince, Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasında, yedinci koordineli/bağımsız devriye faaliyeti icra edildi.

29 Haziran 2018: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, YPG’nin Münbiç’i terk etmesine ve silahlarının toplanmasına yönelik çalışmalara devam edildiğini bildirdi.

TSK Münbiç Devriye Görevinden Görüntüler

28 Haziran 2018: TSK’ya ait zırhlı araçlar, Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi içindeki Cerablus ilçesi ile Münbiç cephe hattındaki Sacu Çayı civarında ABD ile koordine ederek bağımsız şekilde altıncı devriye faaliyetini gerçekleştirildi.

27 Haziran 2018: Türk ordusu, Münbiç’in YPG/PKK’dan arındırılması faaliyetleri çerçevesinde ilçede beşinci devriye görevini gerçekleştirdi.

24 Haziran 2018: Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta dördüncü koordineli/bağımsız devriye faaliyeti icra edildi.

22 Haziran 2018: Türk ordusu, Münbiç’in YPG/PKK’dan arındırılması faaliyetleri çerçevesinde ilçede üçüncü devriye görevini gerçekleştirdi.

Münbiç’te 3. Devriye Görevine Ait Görüntüler

20 Haziran 2018: Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, Münbiç’in YPG/PKK’dan arındırılması faaliyetleri çerçevesinde ilçede ikinci devriye görevine başladı. TSK’nın Münbiç’teki devriye güzergahında bulunan terör örgütü YPG’ye ait mevzi ve karakolların terk edildiği gözlendi.

 Münbiç’te 2. Devriye Görevine Ait Görüntüler

18 Haziran 2018: ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Suriye’nin Münbiç beldesinde Amerikan ve Türk askerlerinin “koordine halinde, ancak bağımsız şekilde” devriye nöbetlerine başladığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “YPG/PKK buradan çıkacak, Türkiye ve ABD birlikte devriye gezecek. Somut bir takvim var, birkaç ay sürer. Askerlerimizin bölgeye girişleri başladı, bunlar atılan ön adımlardır. Türkiye’deki Suriyeli göçmenlerin dönmesi bakımından da önemli. Fırat’ın doğusu için önemli. Bu esasen Türkiye’nin diplomasi zaferidir.” açıklamalarında bulundu.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz