Suriye ve Irak İnteraktif (Canlı) Harita

163182

Çoğu kişi, Suriye ve Irak’da son durum haritaları savaşın hızına yetişemediğinden ve haritaların güncelliği sorgulandığından buralardaki savaşı çoğu kişi interaktif haritalar ile takip ediyor. Sitemizde daha önce bulunan #1 Suriye ve Irak Canlı Savaş Haritası ve #2 Irak ve Suriye Ortak İnteraktif Harita adlı iki haritaya alternatif olarak yüklediğimiz bu harita ile çöl bölgelerinden ziyade bu yol üzerindeki yerleşim yerleri ve tarafların askeri bölgeleri renklendirilmiş.

Savaşı anlık takip eden yerel kaynaklar tarafından sürekli güncellenen haritada Suriye ve Irak’taki bazı dış güçlerin askeri üsleri ile birlikte havaalanları da gösterilmiş.

Suriye’de Taraflar

Irak’ta Taraflar

Esad Rejimi  – Hizbullah, Rusya, İran ve Şii Milisler -kırmızı-Irak Hükümeti  – Irak Ordusu, Şii Haşdi Şabi örgütü ve yerel Sünni milisler -kırmızı-
Muhalifler – Ahrar uş-Şam, ÖSO vb. -yeşil-

(Fetih el Şam Cephesi -mavi-)

IKBY (Kürt Bölgesi) – Peşmerge -sarı-
PYD/YPG  – SDF çatısı altındaki küçük gruplar ve PKK -sarı-IŞİD – Örgüte biat eden yerel milis güçler ve aşiretler -siyah-
IŞİD – Örgüte biat eden yerel milis güçler ve aşiretler -siyah-*Mor renk TSK ve ÖSO’nun kontrol ettiği bölgeler.

*** Harita üzerindeki sembollerin ortadan kalkması için Haritanın sol üst köşesindeki “Harita Ayrıntıları” alanına tıklayıp “Syrian Places, Iraq Places ve Lebanese Places” alanlarındaki işaretlemeyi kaldırmanız gerekiyor.

*** İnteraktif haritanın mobilde yüklenmesi biraz uzun sürebilir.

Alternatif interaktif harita

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

8 YORUMLAR

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz