Tarihte İlk: Suudi Arabistan Kralı Rusya’da

1753
( Sefa Karacan - Anadolu Ajansı )

Tarihte ilk defa bir Suudi Arabistan Kralı, Rusya’ya resmî ziyaret gerçekleştirdi. Kral Selman’ı havalimanında Başbakan Yardımcısı Dimitriy Rogozin karşıladı. Kral Selman’a 100 kadar iş adamı da eşlik etti.

İki devletin şimdiye kadar uzlaştığı ana konular şu şekilde:

– İki devlet de Suriye’deki bütün muhalifleri bir çatı altında toplamak istiyor.

– İki devlet de petrol fiyatlarının dengelenmesi konusunda OPEC ve OPEC dışındaki ülkelerce yürütülen çalışmalarda işbirliği yapıyor.

4 gün sürecek olan ziyaret boyunca Vladimir Putin’le de görüşecek olan Kral’ın, petrol piyasası, 3 milyar dolarlık ticari anlaşma ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika konularında da anlaşmaları bekleniyor.

Kral Selman’ın ziyaretini ilginç kılan detay ise, ziyaretin Suriye Krizi ve İran’ın nükleer programına dair anlaşmazlıkların ortaya çıktığı zamana denk gelmesi oldu. Ayrıca koalisyon güçlerinin Yemen’de 683 çocuğu öldürmesi yada sakat bırakması nedeniyle, Suudi Arabistan’ın Birleşmiş Milletler kara listesine alınması gündemde.

Suudi Arabistan ile Rusya arasında askeri sistemler için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Askeri Sanayi şirketinden yapılan ve resmi haber ajansı SPA’da yer alan haberde, işbirliği anlaşması gereği TOS-1A Füze fırlatıcıları, Kornet-EM Roket fırlatıcıları, AK-103 saldırı tüfeği, S-400 Hava Savunma Sistemlerinin satın alınacağı ifade edildi.

Kaynak: StratejikOrtak.com

https://stratejikortak.com/2017/04/s-400-hava-savunma-fuzeleri-ise-yariyor-mu.html

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz