PKK’ya Suikast Düzenleyen Örgüt: Kıyam Hareketi

12642

Geçtiğimiz günlerde bir video mesajla isimleri açıklanan ve kuruluşu ilan edilen Kıyam Hareketi (Qeyam Movement حركة القيام) adlı grup,  ülkenin toprak bütünlüğünden yana olduğunu bildirerek ‘ayrılıkçı gruplara’ karşı savaşma sözü vermişti.

PKK‘nın Suriye yapılanması ve onunla bağlantılı YPG terör örgütünü işaret eden silahlı grup çeşitli bölgelerde teröristlere karşı suikastlar düzenliyor.

(İsimlerini ve amaçlarını açıkladıkları video – Tarih: 15 Ekim 2017)

Geçtiğimiz Pazar günü bir video mesaj yayınlayan Kıyam Hareketi, “Bizler, Kıyam Hareketi olarak, terörist ayrılıkçılar ve onların projelerine karşı durmaları için Kürt, Türkmen, Arap, tüm Suriyelilere harekete geçmeleri çağrısında bulunuyoruz. Herhangi dış destek olmaksızın ülkenin birliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarını ve suikast görüntülerini sosyal medya aracılığı ile yayınlayan Kıyam Hareketinin an itibariyle Twitter’da 1870 takipçisi, YouTube kanallarında ise 181 aboneleri var ve bu sayılar giderek artıyor. Bölgeyi takip edenlerin merak ettiği Kıyam Hareketi adlı örgüt hakkında olduğu belirtilen ilginç bilgiler öne sürüldü.

Peki, yeni kurulan Kıyam Hareketi hakkındaki iddialar nelerdir?

• Halep’in kuzeyinde halkın başlattığı bir hareket olduklarını iddia eden Kıyam Hareketi, yaptığı suikastların profesyonelliği ile dikkat çekiyor. Özellikle “kevatim” adı verilen susturuculu operasyonların ancak konu hakkında özel eğitim almış kişiler tarafından gerçekleştirilebileceği konuşulanlar arasında.

• Eylem tarzları, bir dönem Türkiye’de faaliyet gösteren ve “Beyaz Toroslular” olarak anılan kişi ve grupların eylem tarzıyla benzeştirilen Kıyam Hareketi için “Suriye’nin Beyaz Torosluları” benzetmesi yapılıyor.

• Beyaz Toroslular benzetmesinin altında yatan önemli bir sebep de Kıyam Hareketinin faaliyet tarzının halk tarafından kurulmuş bir askeri örgütten ziyade, gayrinizami harp yürüten istihbarat birimleriyle benzerlikler göstermesinden kaynaklanıyor.

Kıyam Hareketi logusu

• Kıyam Hareketi kurulalı ve faaliyete geçeli bir haftadan fazla oldu. Ancak şimdiye kadar hiçbir Kıyam Hareketi mensubu ele geçirilebilmiş değil. Faaliyet icra ettikleri bölge göz önüne alındığında bu durum hareket adına büyük bir başarı ve hareketin ne kadar profesyonel ve gizlilik esasını benimsemiş şekilde çalıştığının da bir kanıtı.

• Dile getirilen en ilginç iddialardan birisi de Kıyam Hareketinin arkasında MİT’in olduğu iddiaları. Hatırlarsanız Bahoz Erdal kod adlı teröriste suikast düzenlediğini açıklayan “Tel Hamis Tugayları” da zamanında MİT ile ilişkilendirilmiş, örgütün MİT’in sahadaki gizli organlarından biri olduğu iddia edilmişti. PYD/YPG’yi açıkça hedef alan ve suikastlar düzenleyen Kıyam Hareketinin amaç ve çıkarlarının Türkiye ile paralellik göstermesi sebebiyle bu gibi iddialar normal olarak dile getiriliyor.

• PYD/PKK terör örgütünün Türkiye’deki yandaşlarının da özellikle sosyal medya hesaplarından Kıyam Hareketine hakaretler ederken, yapılan suikastlardan MİT’i sorumlu tutan paylaşımlar yapmaları dikkat çekiyor.

İşte Kıyam Hareketi’nin bugüne kadar sosyal medya hesaplarında yayınladığı PYD/YPG terör örgütünü hedef alan suikastleri;



Kaynak: StratejikOrtak.com

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz