Venezuela’da ‘Darbe Girişimi’: Polis Helikopteri Mahkeme Binasını Vurdu

1105
Venezuela'da çalınan polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme binasına saldırı düzenlendi.

Aylardır Venezuela’da süren hükümet karşıtı protesto gösterileri hız kesmeden devam ediyor. Bir polis helikopterinin Yüksek Mahkeme binasına saldırmasının ardından Maduro hükümeti darbe girişimi olduğuna dair iddiaları yalanlamış ancak eylemi bir grup askerin yaptığını doğrulamıştı.

Olayın ardından eylemi gerçekleştiren kişiler bir video yayınlayarak kim olduklarını ve eylemin nedenini açıkladı. Helikopteri kullanan Oscar Perez:

“Bizler asker, polis ve sivillerden oluşan bir koalisyonun üyeleriyiz. Bu suç örgütü haline gelmiş hükümete karşı denge oluşturacak bir çözüm arayışındayız. Hiçbir politik tarafmız veya ideolojik bağlılığımız yok. Bizler milliyetçi ve devletçi vatanseverleriz.”

Polis kuvvetlerinde görev yapan Perez’in bu açıklamasından önce Devlet Başkanı Nicolas Maduro, olayı terör saldırısı olarak tanımlamış ve muhaliflerden de olayı kınamalarını istemişti.

Maduro’nun anayasa değişikliği girişimine tepki olarak başlayan protesto gösteriler aylardır sürüyor. Ülke çapında yaşanan şiddet olaylarında şu ana kadar en az 70 kişi yaşamını yitirirken binlerce kişi de yaralandı.

14 yıllık hapis cezasına çarptırılan muhalefet lideri Leopoldo Lopez’e işkence edildiği iddiaları da ülkede tansiyonu arttırmış durumda. Ayrıca Devlet Başkanı Maduro, 2008’de Chavez’in rejimi koruması için kurduğu Bolivarci milislerin 100 bin olan sayısını 500 bine çıkaracağını açıklamıştı.

Venezuela’da Neler Oluyor?

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz