Son Muhalifler Çekildi, Esad Güçleri Humus’un Tamamını Kontrol Altına Aldı

1559

Suriye Hükumeti(rejim güçleri) Humus’daki son mahalleyi de alarak şehrin tamamını muhaliflerin elinden aldı.

Hükumet güçlerinin yaptığı açıklamaya göre yaklaşık 700 muhalif aileleri ile birlikte (toplam 3000 kişi) Al-Wair ilçesinden çıkartıldığını ve şehrin tamamının silahsız ve militansız hale getirildiğini söylediler. Savaştan geri çekilen diğer muhaliflerin ise (muhaliflerin elinde bulunan) İdlib’e doğru gittiği öğrenildi. 

Rusya ile yapılan anlaşmaya göre muhaliflerin silahları ile birlikte geri çekilmesi için açılan koridorda, kendi ellerinde bulunan şehirlere doğru gitmelerine izin verilmişti. Ancak, muhaliflere, böyle bir anlaşmanın zemini hazırlanırken Esed ve Rus güçlerinin kendilerini zalimce bir şekilde askeri operasyonlarla ve bombardımanlarla köşeye sıkıştırdığını ifade ettiler.

Rejim Güçlerinin Aldığı Son Yerler

(Böylece 2011’den beri Suriye’de ölen insan sayısı 300.000’i aştı)

Humus nerede?

Kaynak: BBC – StratejikOrtak.com

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

3 YORUMLAR

  1. esad anladığım kadarıyla tüm teroristleri idlip dolduracak sonrada muhtemel yanında pyd ve abd olabilir rusya iran ve hizbullah ile birlikte halep hama lazkiye hattı üzerinden bu teröristlere saldıracak artık bunlar dayandıkları kadar dayanır dayanamayan onbinlerce terörist türkiyeye girecek bunu yanında yüzbinlerce sivil insan da hataya yığılacak ama suan öncelik işid onun sonuna az kaldı.

  2. “Hükumet güçlerinin yaptığı açıklamaya göre yaklaşık 700 muhalif aileleri ile birlikte (toplam 3000 kişi) Al-Wair ilçesinden çıkartıldığını ve şehrin tamamının silahsız ve militansız hale getirildiğini söylediler. Savaştan geri çekilen diğer muhaliflerin ise (muhaliflerin elinde bulunan) İdlib’e doğru gittiği öğrenildi. ” Buradan şunu mu anlamalıyız İdlip silahlı militanların bir arada olduğu yer ve ileride bir gün buraya operasyon yapmalıyız mesajı mı veriyorlar ?

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz