Rejim Güçleri İdlip’e Kimyasal Silahla Saldırdı: 100 kişi öldü

1650

Suriye’de kimyasal silah stoklarını imha ettiği iddia edilen Esad rejimi, bu silahları kullanmaya devam ediyor. Son üç yılda Esad, en az 162 kez kimyasal silaha başvurduğu bildirildi. Hama, Şam ve İdlib’e son 10 günde 4 kimyasal silah saldırısı düzenlendi. Rejimin İdlib’te düzenlediği son saldırıda en az 100 sivil öldüğü, 500’den fazla kişinin de gazdan etkilendi belirtildi.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

8 YORUMLAR

  1. Sayın arkadaşlar saldırı sonrası gelişmeleri takip ediniz lütfen. Netanyahu saldırıyı ilk kınayan isim oluyor (Bir kaç yıl önce Filistin’e fosfor bombaları yağdıran devletin başbakanı). ABD kınıyor. İngiltere ve Fransa BM Güvenlik Konseyini topluyor. Dünya Sağlık Örgütü’de kullanılan gazın sarin olduğunu söylüyor. Tamam işte olayın faili belli oldu. Bu sıraladıklarım faili direkt ele veriyor ama tabi aklı ve zekası yetene. Ayrıca bu medya neden bir kere şu katil Esad’a mikrofonu uzatmıyor? Bir sorsalar “Katil herif bu saldırıyı sen mi yaptın ve neden yaptın?” diye. Esad’ı savunduğumuz felan yok biz sadece gerçeğin peşindeyiz. İspatlansın kimin yaptığı ve o her kimse savaş suçundan yargılansın ve hak ettiği cezayı alsın. Bunu canı gönülden istiyorum. Siz bu yorumları yazarken olayın faili zaten asıl amacı olanı yaptı ve 59 tomahawk füzesi ateşledi bile. Bence siz çobanlarınız aracılığı ile ABD’ye rica edin de şu füzelerin üzerine “Bismillahirrahmanirrahim” yazdırın. Yüreğinize su serpilsin en azından.

  2. Bu vahşetin faili batı medyasına göre tabiki Esad rejimi. Ben bu yalana şahsen inanmıyorum. Neden böyle bir şey yapsın ki? Bu saldırı Esad rejimine ne kazandırabilir ki? Aksine çok şey kaybettirir. Bu vahşet batının klasik savaş stratejisi. Sizinde kesin bir yargıya varıp bu şekilde haberleştirmeniz pekte objektif değil. Her kim bunu yaptıysa veya sebep olduysa Allah bin defa belasını versin bu konuda tabiki hemfikiriz. Fakat bu henüz belirsiz. Bazı haber kaynaklarında bombalanan yerin silah deposu olduğu ve orada kimyasal gazların olduğu. Fakat buda henüz kanıtlanmış bir durum değil.

  3. Bir olay karşında reaksiyon vermeden önce sorgulamak gerek, Esad böyle bir şeyi neden yapma gereği duysun? Bu haberin kaynağı güvenilir mi? İdlipte bulunan cihatçı teröristlerin elinde kimyasal silah var mı? Varsa bu saldırıyı BM yi askeri operasyona çağırmak için kendileri yapmış olamaz mı? Sonuçta Hama saldırısı başarısız oldu hatta elde ettikleri toprakları bile kaybetti teröristler. O nedenle bu saldırıyı Esad ın yapma ihtimali yok denecek kadar az.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz