Fırat Kalkanı Harekatı’na Katılan Gruplar

1691

24 Ağustos 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri​ ve muhalif güçlerle birlikte başlayan Fırat Kalkanı Harekatı’na her geçen gün yeni bir muhalif grup katılırken, 2000 kilometre kareye yakın bir alanda kontrol sağlandı. Yaklaşık 3 aydır El Bab ve çevresinde süren operasyonlarda Bab’ın merkezinde ilerleyiş sürüyor.

Havar-Kilis Operasyon Odası’nın koordinesinde birleşen muhalif örgütlerin tüm listesi, çoğu örgütün Twitter hesaplarıyla birlikte tek bir infografikte bir toplanılmış. İşte Fırat Kalkanı Harekatı’na katılan örgütler:​

Kaynak: @badly_xeroxed


E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

2 YORUMLAR

  1. aşagıdaki yorumu okudum ve güldüm. Mehmetçiğe adam kafir ordusu diyor? Bölük pörcük olmuş islam medeniyetleri içerisinde, uyutulan yerden yeniden uyanış gerçekleşiyor; sen kalkıp o orduya kafir diyorsun? Kime hizmet ettiğin zaten belli.

  2. Bu meseleler aslinda cok derin meselelerdir arkadaslar .. firat kalkani operasyonu aslında islama göre küfürdür ..neden diye sorulursa türk ordusu zaten küfür sistemini korudugu için kafir bir ordudur ve dolayısıyla bu ordunun emri altına giripte harici dahi olsa herhangi bir müslüman taifeyle savaşmakta küfürdür..bu meselede islam alimlerinin ittifakı vardır..Türk ordusundan ziyade işidi aynı harekat içerisinde rus ve amerikan uçaklarıda bombalamıştır ve bu devletler asli kafirlerdir.bu kafirlerden müslümanları öldürmek için yardım istenmiştir..yani burdan anlaşılacagı üzere bütün bu guruplar küfür ameli işlemiş ve küfür taifesi olmuştur..özellikle bunun başında gelen Sultan murat tugayı . Hamza tugayı. Feylakuşşam ve Ahraruşşam cemaatlerdir..tabiki bu taifelerin içinde fırat kalkanına katılmayıp bu operasyonun batıl olduğunu bilen ve eleştiren mücahitlerde mevcuttur .bunlar bu taifelerin içinde oldukları için tekfir edilmez.. bu tarz bir tekfir meselesi alimlerin işidir. Bu insanların tekfiri için gereken koşullar oluşmamıştır ..ancak bu taifede bulundugu için egerki müslüman güruplarla savaşmayı kabul eder ve savaşırsa öldürülür.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz