2014-2016: YPG Halep’te Kontrol Ettiği Toprakları Genişletti

1371

Halep’te Kastillo yolunun çevresinde Şeyh Maksud‘u kontrol eden PKK’nın Suriye kolu YPG/YPJ, muhaliflerle rejim güçlerinin çatışmalarından istifa ederek kontrol ettiği bölgeleri genişletti. Halep’in kuzeyinden Türkiye sınırına uzanan koridoru Şubat 2016’da kapatan rejim güçleri ve Afrin’deki YPG güçleri, Kastillo yolunun kapatılmasında da ittifak halinde hareket ederek muhalifleri bu bölgeden çıkardı.

Son 1 ayda da Halep’in kuzeyinde muhaliflerden birçok bölgeyi ele geçiren rejim güçleri, Şeyh Maksud‘daki YPG güçlerinin desteğiyle muhaliflerin Halep’te kontrol ettiği kuzey bölgesini de ele geçirmişti.

Halep’te YPG’nin kontrol ettiği toprakların 2014’ten 2016’ya genişlemesi:

2014-2016: YPG’nin Halep’te kontrol ettiği bölge Şeyh Maksud

Şeyh Maksud nerede? Geniş haritada Halep, El Bab ve Afrin kantonu:

Şeyh Maksud nerede?

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

6 YORUMLAR

  1. Muhammet Bey, dikkatinizi çekerim rejim güçleri ve Pyd ortak hareket ediyor, bu Pyd’nin gücünü kesmediğimiz her an bize Pkk terörü olarak dönüyor, acilen bu Pyd’ye çözüm üretmeliyiz.. Barzani ve Pyd ortak hareket ediyor tek devlet gibi..

    • bence rejim ve pyd mecburen ittifak içindeler. pyd 2003 te kuruldu ve 2004 te ki kürtarap gerilimi üzerine silahlı faaliyetlere başladı. iç savaş başlamadan önce zaten birbirleriyle çatışma halindeydiler. yani ışid, el-nusra gibi örgütler etkisiz hale geldiği zaman tekrar birbirlerine gireceklerdir. bu ittifak geçici bir ittifak çünkü bu ittifak cihatçıların daha güçlü olması yüzünden rusyanın tavsiyesi ile oluştu.

  2. çokta büyümemiş aslında sonradan aldığı yerler genelde boş araziler gibi. yinede o orda kalmayacaktır elinde sonunda baas partisi ile de karşı karşıya gelecekler ve orası rejimin yeni kuşatma alanı olacaktır.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz