Lübnan 3 Yıl Sonra ‘Hariri’nin Kararıyla’ Cumhurbaşkanını Seçebilir

378

Lübnan’ın Eski Başbakanı, Müstakbel Hareketi’nin lideri ve Türk Telekom’un sahibi Saad Hariri, yeni bir açıklama yaparak Hizbullah’ın da içinde yer aldığı rakibi 8 Mart siyasi bloğundan Özgür Yurtsever Hareketi lideri Maruni Hristiyan General Mişel Avn’a desteğini açıkladı. Maruni Hristiyan partilerden Lübnan Güçleri Partisi Başkanı Semir Caca, Ketaib Partisi Başkanı Sami Cemayel ve ardından da Marada Partisi Başkanı Süleyman Franci’yi desteklediğini ancak sonuç alamadığını dile getiren Hariri, “Vardığımız anlaşmalar sonucu General Mişel Avn’ın adaylığına desteğimi açıklıyorum” dedi.

Lübnan yaklaşık 3 yıldır mecliste yeterli çoğunluğu sağlayamadığı için cumhurbaşkanını seçemiyor. Fakat Hariri’nin bu kararı ile Lübnan’da 31 Ekim’de yapılacak seçim sonuçlanabilir ve ülke cumhurbaşkanına kavuşabilir. (Eski Başbakan Hariri’nin kendi adayından vazgeçerek destek verdiği rakip siyasi bloktan Avn’ın cumhurbaşkanı seçilme ihtimali yüksek görünüyor.)

Hariri sık sık Türkiye’yi ziyaret eden, cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen ve Türkiye’yi uluslararası camiada destekleyen bir lider. Aynı zamanda Hariri bu ayın ilk haftalarında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmüştü.

Anadolu Ajansı’nın infografik ile gösterdiği Lübnan’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ayrıntıları ise şöyle:

lubnan-secimleri

Lübnan’da Seçilemeyen Cumhurbaşkanı ve ‘İlginç’ Sistem

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

  1. ABDULKERİM BEY SEVEREK TAKİP EDİYORUZ YAZDIKLARINIZI EŞİM AYRI BEN AYRI HAYRANLIK DUYUYORUZ SİZE EMEĞİNİZE ELİNİZE SAĞLIK İNŞALLAH.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz