Suriye Son Durum Haritası (Ağustos 2016)

2137
Suriye’de Taraflar
Esad Rejimi  – Hizbullah, Rusya, İran ve Şii Milisler
Muhalifler – Ahrar uş-Şam, El Nusra, ÖSO vb.
PYD/YPG  – SDF çatısı altındaki küçük gruplar ve PKK
IŞİD – Örgüte biat eden yerel milis güçler ve aşiretler
01.08.2016 Suriye Son Durum Haritası | Harita: suriyegundemi.com
01.08.2016 Suriye Son Durum Haritası | Harita: suriyegundemi.com

[TAM EKRAN – AYRINTILI HARİTA]

Suriye ile ilgili geçen ayın önemli başlıkları:

– Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli iki büyük muhalif birlik MYK ve SMDK başkanlarını kabul etti.

– Suriye Halep’te muhalifler rejimin kuşatmasını kırmak için operasyon başlattı.

– Suriye’deki en büyük muhalif gruplardan biri olan Nusret Cephesi, El Kaide’yle bağını kopardı ve “Şam Fethi Cephesi” adını aldı.

– İsrail, işgal altındaki Golan tepelerinden ilk kez Suriye’ye yardım gönderilmesine izin verdi.

– Suriye’de PYD’nin ‘başkent’ ilan ettiği Nusaybin’in karşısı Kamışlı’da, IŞİD’in bombalı saldırısıyla 60’dan fazla kişi öldü, 100’den fazla yaralı var.

– Fransa, Charles de Gaulle uçak gemisiyle birlikte bir deniz filosunu IŞİD ile mücadele için Ortadoğu’ya gönderme kararı aldı.

– ABD Dışişleri Bakanlığı, “Suriye’deki Ahrar’uş Şam ile Ceyş’ül İslam gruplarını terörist olarak görmüyoruz.” diye güncel bir açıklama yaptı.

Kuşatma Altındaki Halep’te Son Durum Haritası & Güney Halep

Halep’te muhaliflerin kontrol ettiği bölge, rejim güçlerinin İDLIP-HALEP ikmal hattı olan Kastillo yolunu ele geçirmesiyle kuzeyden kuşatma altına girmiş oldu. Halep’in kuzeyindeki bu gelişmeden sonra muhalifler Halep’in güneyinde büyük bir operasyon başlattı ve birçok bölgeyi ele geçirdi. Halep’teki kuşatmayı güneyden kırmaya çalışan muhalif güçlerin 30-31 Temmuz ve 01-02 Ağustos günlerindeki ilerlemesi aşağıdaki haritada gösterilmiş. Aynı şekilde haritanın sağ alt köşesinde Halep’in genelinde son durum gösterilmişken, geniş haritada Halep güneyi çizilmiştir.

3 Ağustos 2016 | Halep Son Durum Haritası
3 Ağustos 2016 | Halep Son Durum Haritası

GÜNCELLEME: Muhalifler rejim kuşatmasını kırdı. Halep’te son durum:

Halep Son Durum
Halep’te Son Durum | Harita: 26 Ağustos 2016

Suriye Demokratik Güçleri (SDG)/YPG Kuşatmasındaki Menbiç’te Son Durum Haritası

İki aydır süren Menbiç operasyonunda son durum; IŞİD’in kontrolündeki Menbiç’e operasyon düzenleyen Suriye Demokratik Güçleri (SDG) çatısındaki YPG şehri hızlıca kuşatmaya aldı ve adım adım ABD’nin hava desteğiyle IŞİD’i şehirde kıskaca aldı. Şehrin kırsalla birlikte %70’inin SDG güçleri tarafından kontrol edildiği bildirilmişti. Ancak şehir savaşının sert geçtiği de yerel kaynaklar tarafından sıkça söylenenler arasında. Menbiç’te son durum haritası:

  • ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları geçtiğimiz hafta 89 hava saldırısının 69’unu Menbiç’e SDG’nin ilerleyişine destek amaçlı yaptı.

GÜNCELLEME: Menbiç tamamen IŞİD’in elinden alındı.

30 Temmuz 2016 | Menbiç Son Durum Haritası
30 Temmuz 2016 | Menbiç Son Durum Haritası

Kaynak: StratejikOrtak.com

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

8 YORUMLAR

  1. Beyin bedava Sayın Laçin. Siz alın mümkünse. Ben de sizin adam olmadığınız sonucuna vardım.
    Sayın Ebubekir Aydın. Fikriniz varsa yazın. Yoksa ittirin gidin.

  2. Bu arada DAEŞ denen şeytan ne mi olacak? DAEŞ zaten yok ki, onlar, maalesef Sunni Arab toplumunun öfkesinin ABD tarafında kullanılmasından ibaret. İsviçre çakısı gibi çok fonksiyonlu DAEŞ ABD bölgeden çekilinde zaten yok olacak bir illüzyondur. Ama bu cahillerin yaptıkları infazlar ve dini tahrifat uzun süre telafi edilemeyecek gibi.

  3. Yeniden merhaba, Yukarıdaki haritanın, 10.08.2017 itibari ile bir projeksiyonunu yapmak isterim müsaadenizle. nedenlerin nasılların ötesinde bir sonuç projeksiyonu. ABD (PKK+PYD+SDG+YPG+YPJ) Fırat’ın batısında olmayacaklar. Mengüç kasabası da Afrin coğrafyası da bir şekilde boşaltılmış ve Özgür Suriye Ordusu ve Devletinin denetimine girmiş olacaktır. Rejim Halep’ten çıkarılacak ve Hama ve Humus ve de ŞAM tamamen Özgür Suriye Devletine terk edilmiş olacaktır. Rejim, Tartus ve Lazkiye bölgesinde ancak hayatta kalabilecektir. Rus deniz ve hava üssü bu bölgede kalacak ve merkez coğrafyada ( ORTADOĞU kelimesini reddediyorum) yeni bir KIYI devleti Nusayri Devleti olacaktır. ABDgiller (PKK+PYD+SDG+YPG+YPJ) ise maalesef Kobani, Haseke, Kamishlo, Ayn el Arab, Rakka, Deyr ez Zor ve Abu Kemal’in kuzeyi olmak üzere ÜÇGEN coğrafyada hakim olacaklar. Özgür Suriye Devleti ( STATE OF FREE SYRIA ) Şam değil HALEP başkentli bir oluşum yapacaktır. Bu resimde Iran Suriye’yi terk edip Irak’ta fitne yaymaya devam edecektir. Hizbullah ise Lübnan’da onursuzca var olmaya devam edecektir. İmkansız mı geldi acaba? olabilir. Türkiye’ye Kemalist darbeler devri bitti derken Gülenist darbeye muhatab olmak da 1 ay önce imkansızdı. ama oldu. Saygılarımla,

  4. Merhaba. !5 temmuz sonrası bu harita artık eski dinamiklerle şekillenemeyecek diye düşünüyorum. ABD nin Türkiye ye karşı yürüttüğü SAVAŞ artık daha görünür oldu. PYD/YPG/SDG/PKK adı her ne olursa olsun, ABD nin oynağı tiyatro Suriye de sona ermek durumundadır. Zira, ihanet içindeki askerler nedeni ile Türkiyenin kendi içinde ve Irak+Suriye deki faaliyetlerimiz %20 etkinlik seviyesinden daha yukarı çıkmak durumundadır. PKK ya hatırı sayılır istihbarat sağlayarak eylem alanı açan hainlerin bir kısmı deşifre oldu. Kandil’in gerçekten ne kadar etkinlikte bombalandığı bilinmiyor. 10 bombanın 2 si hedefe 8 i dereye atıldı diye düşünüyorum. Aynı mantık ve açık veya gizli pek çok istihbarata göre Türkiye yi DAEŞ şeytanına yardım ediyor görüntüsü vermek için de bu hainler yeşil hainlere destek olmuştur.Türk askeri üniforması giymiş ve Türkçe konuşan AMERİKAN ASKERLERİ Irak ve Suriye’ de Türkiye aleyhine çalışmışlardır. Yukarıda verdiğiniz harita çok değerli. Bana göre; Idlib sonrası muhaliflere geçecek olan bir sonraki şehir HALEP dir. Yaz sonuna kadar HALEP hem rejimden, hem DAEŞ’ten hem de PYD’den temizlenmiş olur. Zira Türkiye, gerek Rusya ile oluşan/ oluşacak mutabakat ile gerekse artık Türkiye ye karşı örtülü değil AÇIK SAVAŞ yürüten ABD nin çirkin yüzünün ortaya çıkması nedeni ile Suriye de daha etki olacak durumdadır. 15 temmuz gösterdi ki; ARTIK ABD’NİN ELİNDE TÜRK İNSANININ KANI VARDIR. Suriye ve Irak’ta da infaz edilip şehir kenarlarına atılan Amerikalıların ( yerel ABD ajanları değil ) cesetleri artık gizlenemeyecek diye biliyorum. Saygılarımla,

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz