Kafkasya Bölgesi’nin Yaşam Standartları Haritası

16158

Ermenistan, Azerbaycan, İran, Türkiye, Gürcistan ve Rusya topraklarının içerisinde yer alan Kafkasya Bölgesi’nde Azeriler, Ermeniler, Gürcüler, Lazlar, Abhazlar, Çerkesler, İnguşlar ve daha nice halk yaşamaktadır. Bölge 6 ülke tarafından bölünmüş ve halklar arasında bazı farklılıklar yaşanmaya başlamıştır. Bu farklılıklara yaşam standartları gözüyle bakılan aşağıdaki harita, Kafkasya’nın ‘fakirlik’ tablosunu bizlere veriyor. Türkiye, İran ve Rusya’nın bir bölümü en iyi yaşam standartları arasında yer alırken, Gürcistan en kötü yaşam standartları sahip ülke konumunda.

  • Renk koyulaştıkça fakirlik artıyor, yaşam standartları düşüyor.

kafkasya-fakirlik-haritasi

(TAM EKRAN – AYRINTILI HARİTA)

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

4 YORUMLAR

  1. Gürcüler ermenilerden biraz daha şanslı çünkü iki türki devlet ile araları ve ticaretleri çok iyi. Eğer akıllılarsa bu işbirliğini geliştirirler kendileri ermenilerden çok daha zengin olabilir. Kafkasya da üçlü ittifak yapıyoruz her şeyi bir yapıyoruz ama gürcülere de güven olmaz ermenilerden daha iyi olabilirler ama duruma göre.

  2. Ben ermenilerin yasam kosullari gurculerden daha kotu diye biliyordum. Onlar 2 ulke tarafindan ambargoya maruz kaldi ve denize baglantilarida yok.
    Ama gurculerin limani var.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz