Irak ve Suriye Ortak İnteraktif Harita

118749

Suriye’de iç savaşın başlamasının ardından IŞİD’in ortaya çıkışı tüm dünyayı yakından ilgilendirmeye başladı. Bir çok Arap ülkesindeki örgütlerin biat ettiği IŞİD son 14 ay içinde, Suriye ve Irak’ta hakim oldukları toprakların yüzde 22’sini kaybetti. Ama hâlâ Suriye’de ve Irak’ta büyük bir toprak parçasını kontrol ediyor. Irak ve Suriye’deki bu karmaşık durum ve iç savaş, bazı bölgelerin sürekli farklı taraflarca el değiştirdiği, tabiri caizse anlık olarak takip edilebilecek bir hâle büründü.

Sitede Irak ve Suriye’de ki son durum haritalarını vermeye çalışıyoruz ancak, IŞİD’den dolayı bu iki ülkenin tek bir haritadan takip edilmesi gelişmeleri daha iyi analiz edebilmemiz açısından faydalı olacaktır. Anlık güncellenen interaktif harita üzerindeki değişiklikler, kaynak belirtilerek yenilenmektedir. Küçük köylerden büyük yerleşim yerlerine kadar sürekli güncellenen bu haritayı tam ekran yapmak için haritanın altındaki ‘Tam Ekran’ yazısına tıklayabilirsiniz.

SURİYE’de TaraflarIRAK’ta Taraflar
Esad Rejimi (kırmızı)Irak Ordusu (soluk renkte kırmızı)
Muhalifler (yeşil)Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (sarı)
PYD/YPG (turuncu)IŞİD (siyah)
IŞİD (siyah)

Bu haritanın güncel olmadığını düşünüyorsanız, farklı kaynaklar tarafından güncellenen Suriye ve Irak Canlı Savaş Haritasını inceleyebilirsiniz.

 

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

5 YORUMLAR

  1. Bu kadar az bir kuvvet planlaması ile bölgeye girmek ve başarı elde etmeyi ummak büyük hata. Askeri anlamda bölgeyi tutamaz isek, Menbiç, Afrin ve El Bab’ı alıp 5 bin km2 lik alanı Ekim sonuna kadar temizleyemezsek ABDgillerin eline büyük bir koz vermiş oluruz. Fırat’ın batısı gerçek anlamda temizlenemez ise Fırat’ın doğusu hakkında zaten konuşmaya hakkımız olmaz. Endişeliyim. DAEŞ ile baş edemeyen ve Dabık ve Bab’a yaklaşmayı beceremeyen bir pozisyondayız. Daraldımmmm.

  2. Merhaba, operasyonun gidişatı gerçekten sıkıntılı. Birliklerimizin temizlediği yerleri ÖSO elinde tutamıyor ve DAEŞ ‘e yeniden alan açıyor. Yok ABD fitne soktu, o oldu bu oldu, doğrudur ama bir bahane değildir. Umarım bize DAEŞ karşısında utanç yaşatmazlar. Kendi askerlerimizin sahaya inmesi gerektiği daha operasyon başlarken ortada olan bir gerçekti. Kurmay akıl nerede? Bu bölgede olası bir başarısızlık bizi bitirir farkında mısınız?

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz