Yeni Savaş Sebepleri Artık Belli: İklim Savaşları

898

Kağıt üzerinde görünmeseler de ABD’nin ve dünyanın en zengin ailesi Rockefeller’lar ve bu ailenin dünyaya bir uyarısı var:

”Gerekli önlemler alınmazsa önümüzdeki yıllarda petrol savaşlarının yerini iklim savaşları alacaktır”

Sadece New York’ta bu ailenin 1 trilyon dolarlık gayrimenkulü olduğu biliniyor ve kontrol ettikleri para 5 trilyon ile 15 trilyon arasında değişiyor.

Rockefeller ailesi ve savaş

Dünya Bankası’ndan kredi alan ülkelerin aynı zamanda Rockefeller ailesine borçlanıldığı bilinir ve Dünya Bankası, IMF gibi kuruluşlarda etkin rol oynarlar.

Rockefeller ailesi hakkında daha nice ilginç bilgiler internette yer alır ama önemli olan bilgi ise bu aile vakfından gelen açıklama. Amerikan İç Savaşın’dan 2. Dünya Savaşı’na kadar bir çok savaşın finansörü olduğu söylenen bu aile petrol savaşlarının artık geride kalacağını ve yeni savaşların sebepleri olarak ‘iklim’i gösteriyor.

”Kutuplar erir, aşırı hava değişiklikleri, kuraklık olur. Birçok hayvanın nesli tükenir. Milyarlarca insan yiyecek ve su sıkıntısı çeker. Kıyı şeridindeki şehirler sular altında kalır. Adalar haritadan silinir. İklim değişikliği yüz milyonlarca kişiyi göçe zorlar. Su ve gıda maddesi savaşları başlar. Petrol savaşlarının yerini iklim savaşları alır.” diyor.

Bu ailenin gizemli tarafını bir kenara koyup gücünün farkında olarak konuşursak söyleyecekleri sözlerin arka planını ve anlamını iyi bilmek gerekir. Bu gibi ailelerin dünyayı yönettiği, savaşları çıkarttığı bilindiğinden yeni savaşların sebeplerini şimdiden öngörmeleri de oldukça manidardır.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz