S-400 Alımı: Türkiye’nin ABD ve Batı’dan Bağımsızlığı

1315

Natsionalnaya Oborona (Ulusal Savunma) dergisinin baş editörü İgor Korotçenko, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemleri satın alma kararının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ve NATO’dan bağımsız hareket ettiğini gösterdiğini ifade etti.

Korotçenko, Sputnik’e verdiği demeçte Erdoğan’ın “Her ülke kendi güvenliği için belli tedbirleri almak zorundadır. Bu güvenlik önlemlerini nereden alırsa oradan almak zorundadır. Amerika’yla da belli görüşmeleri de yaptık. S-400’lerle ilgili de görüşmeleri yaptık. Farklı silahlar kullanıldığında endişe vermiyor, S-400 kullanılınca endişe veriyor. Patriot kullanılınca endişe vermiyor. Biz kiminle ortak üretime girebilirsek bunu tercih ederiz. Türkiye artık güvenlik noktasındaki bütün simülasyonlarını buna göre yapıyor. Zaten görüşmeler büyük ölçüde tamamlandı” şeklindeki ifadelerini değerlendirdi.
S400 Hava savunma füzeleri

‘TÜRKİYE, EN İYİ SİSTEMİ ALMAYI HEDEFLİYOR’

Türkiye’nin ulusal güvenliğiyle ilgili önemli konularda karar alırken ABD ve diğer NATO ülkelerinden bağımsız hareket ettiğinin görüldüğünü kaydeden Korotçenko, Ankara’nın şu anda piyasada sunulan en iyi sistemi satın almayı hedeflediğinin altını çizdi.

‘TÜRKİYE, YAKLAŞIK 40 YIL BOYUNCA HAVA-UZAY GÜVENLİĞİNİ TEMİN EDECEK’

Rus uzman, S-400’ler gibi füze savunma sistemlerinin kullanım ömrünün 25-30 yıl olduğuna, modernizasyonla bu sürenin 40 yılı bulduğuna ve Türkiye’nin böylelikle uzun yıllar boyunca hava-uzay savunma alanında güvenliğini temin edeceğine de dikkat çekti.

‘ERDOĞAN VE RUSYA’NIN İMAJI GÜÇLENECEK’

S-400’lerin muadillerinin Patriot PAC-3 sistemi olduğunu ve Washington’un yoğun tepkisinin de bundan kaynaklandığını belirten Korotçenko, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu tepkiler, Rusya ile rekabette kaybeden taraf olan ABD’li füze savunma sistemleri üreticilerinin yaşadığı hayal kırıklığının yansıması. Türkiye’nin kararı, hem Erdoğan’ın bağımsız ve sorumlu siyasetçi imajını hem de Rusya’nın güvenilir silah tedarikçisi imajını güçlendirecek.”

Kaynak: Sputnik

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

  1. Türkiye bağımsız olmak için askeri çeşitlilik ve yerlilik oranını ne kadar iyileştirirse o kadar dokunulmazlaşır. Suriye, Irak sorunları, KKTC nin artık tanınması, PKK, FETO gibi sorunlarını halledip batıda Yunanlılarla ada sorunlarını çözmelidir.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz