‘Türkiye, Afrin İçin ÖSO’dan Oluşan 10 Bin Kişilik Ordu Kuruyor’

3372

Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu ve PKK’nın Suriye kolu PYD yetkililerinin ayrı ayrı yaptığı açıklamalara göre Türkiye, YPG’ye karşı ÖSO ordusu kuruyor. Türkiye’nin profesyonel eğitimlerini sürdürdüğü ÖSO ordusuyla Cerablus’tan İdlip’e kadar olan bölgede güvenli bölge kurmak istediği ve YPG kontrolündeki bazı bölgelere harekat düzenleyeceği belirtiliyor.

Kısa süre içinde YPG’ye karşı kara ve hava harekatı düzenleme planı yaptığı öne sürülen Türkiye, kara harekatında ÖSO güçlerini aktif bir şekilde kullanmak istiyor.

Suriyelilerden oluşan ve tamam erkeklerden oluşan ÖSO ordusunun sayısının ise şimdilik 10 bin olacağı, gelecekte bu sayının artabileceği iddia edildi.

‘GAZİANTEP VE KİLİS’TE ÖZEL KUVVETLER’E BAĞLI TÜRK ASKERLERİ EĞİTİM VERİYOR’

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan ve eğitimde yer alan bir ÖSO komutanı “Türkiye YPG’ye karşı harekat yapmak ve Cerablus’tan İdlib’e kadar olan güvenli bölgede görev almaları amacıyla Suriyelilerden oluşan bir ÖSO ordusu kuruyor. Bu çalışma 3 aydır devam ediyor. Gaziantep ve Kilis’te Özel Kuvvetler’e bağlı Türk askerleri eğitim veriyorlar. Eğitimler 45 günlük oluyor. Suriye’nin İdlib, Halep, Şam, Hama kentlerinden Suriyeliler eğitime katılıyorlar. Gönüllü olarak bu orduda yer alıyorlar. Eğitime katılanların çoğu Türkmen ve Araplardan oluşuyor. Kürtler de var ama sayıca azlar. Eğitime katılanlara aylık 300 dolar veriliyor. Yeme, içme ve kalacak yerleri de Türkiye tarafından temin ediliyor. Eğitim kısa bir süre sonra sona erecek. Bu kurulan ÖSO ordusunun hedefinde ilk etapta Menbiç, Afrin ve Tel Abyad olacak” dedi.

‘TÜRKİYE AFRİN’E KARA HAREKATI YAPMAK İÇİN ÖSO GÜÇLERİNİ EĞİTİYOR’

PYD’ye yetkilisi Demokratik Suriye Meclisi (DSM) yöneticisi Rezan Hiddo ise Türkiye’nin YPG’ye karşı bir ÖSO ordusu kurmak için çalışmalar yaptığına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Bize gelen bilgilere göre Türkiye Afrin’e kara harekatı yapmak için ÖSO güçlerini eğitiyor. ABD’nin YPG’yi silahlandırma kararından sonra Türkiye harekete geçmek istiyor. Kobani ve Kamışlı’da ABD askerleri olduğundan Türkiye oraya kara harekatı yapamıyor. Ama Afrin’de ABD askerleri olmadığı için, Türkiye buraya kara harekatı yapmayı planlıyor. Ayrıca Türkiye Azez, Mare, Cerablus-Halep batısı ve İdlib’i tamamıyla kontrol etmek istiyor. Türkiye, Batı Halep ve İdlib bölgesini birleştirmek istiyor. Suriye hükümeti ve Rusya’nın bu plana nasıl bir tepki vereceğini merak ediyoruz. Biz, bir tepki bekliyoruz.”

‘TÜRKİYE ŞİMDİ DE CEZİRE VE DİCLE KALKANI’NI KURUYOR’

Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi (ENKS) yöneticisi Müslim Mıhemed ise “Fırat Kalkanı oluştuğunda Fırat’ın batısında Azez, Cerablus ve El Bab bölgelerinde savaştı. Türkiye birçok kalkan kuruyor. Şimdide Cezire Kalkanı ve Dicle Kalkanı’nı kuruyor. Dicle Kalkanı’yla Silopi’den Şengal’a kadar olan bölgede bir harekat yapmayı hedefliyor. Türkiye’nin bu konuda projeleri var ve devam ediyor. Türkiye kendi çalışmasını yapıyor fakat PYD, Suriye Kürdistanı ile ilgilenmek yerine ENKS’yi yok etmeyi düşünüyor. Türkiye, PYD’yi kabul etmiyor. PYD’nin savaşçılarının sınırda olmasına karşı çıkıyor ve bu konuda hazırlıklarını yapıyor” ifadelerini kullandı.

Fırat Kalkanı Harekatı’nın en büyük güçlerinden ÖSO’ya bağlı Hamza Tugayı’nın eğitim görüntüleri:

Fotoğraf: İHA

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

16 YORUMLAR

  1. 1 – Bu operasyon biraz zor başlar. Öyle kolay kolay izin vermezler.
    Dünyanin bütün büyük devletleri Suriye’de. Türkiye istediği gibi hareket edemez orada. Ettirmezler…

    *Burası bizim sınırımız olduğu için , ülke tehlike altında olduğu için uluslarası haklara göre hareket ediyor. Senin ülkene ateş açıldı Kilis’te Hatay’da TÜRK vatandaşı öldü. Oradaki insanlar devlet nerede bize saldırıyorlar, ülkemize saldırıyorlar demediler mi ? Ne yapalım bırakalım o büyük devlet dediklerin kendi düzenlerine göre ülke kursun, müslümanları öldürsün, aşağılasın, Türkmenleri öldürsün, insanları evinden sürsünler mi? buna mı seviniyorsun ? E geldikleri yer senin ülken burada da istemiyorsun ne olsun bu insanlar? ölsün mü istiyorsun? Amerika, Rusya, Pyd/ypg , İran bu insanları öldürüyor. Türkmen dağından işid mi vardı ? Sen kendi ülkenin düşmanı mısın iyi ki diyorsun?

    2 – Bizim çocuklarin kani nasil olsa ucuz. Bir kaç bin tanesi Suriye batakliğinda hayatini kaybetse ne olur yani. Nasil olsa yöneticilerimizin hiç birinin çocuğu savaşa gitmiyor. Onlar bir şekilde çürük raborlariyla paçayi siyirabiliyorlar. Veya savaştan çok uzak bir şehirde, askeri gazinolarda şurda-burda, askerliklerini “bir eli yağda, bir eli balda” bir şekilde yapiyorlar. Sorun bakalim savaş çiğirtganlarina ( başta Cumhurbaşkani sayin Erdoğan olmak üzere), hangi yöneticimizin çocuğu savaş bölgesinde askere gitmiş.

    * Çürük olayında tüm millletvekilleri ve zengin iş adamlarına karşı bunu konuşmak hesabını sormak zorundayız. Evet bu kabul edilmez birşey. Bu ülkede hiçbirimizin kanı diğerinden değersiz değil. Hepimizin kanı değerli olduğu için Suriyede o evlatlarımız. Bizim güvenliğimiz çarpışıyorlar. Amerikan askeri 10bin km öteden kalkıp burada savaşıyor. Rusya askeri, İran askeri taa nerelerden geliyor. İngiltere taa nereden geliyor savaşıyor niye ?

    3 – Neyniş efendim Sam’da Emevi camisinde namaz kilacaklarmiş.

    *Bu 2012de Esad düşmek üzereykenki konuşmaydı , haftalar kalmıştı savaşın bitmesine taa ki Rusya asker yollayana kadar.

    4 – Savaşin yikici yönünü görmemişler, bol keseden atiyorlar.
    Devleti yönetenler, milliyetçi, irkçi güdüleri gidiklanmiş, adeta bununla sarhoş olmuş kitleleri savaşla uğraştirirken, kendileri ülkeyi soymaya devam edecekler.

    *Ülkenin hangi halini biliyorsunda soydular diyebiliyorsun. Paraları alıp hiçbirşey yapmayan ülkenin her yerinde kaba inşaat halinde devlet binaları olduğu zamanlar vardı. Her gün toplu taşıma fazlalaşsın diye didinen bir devlet var. Ülkenin ticaret yollarını bağlayan, yenilerini açan, 100 yıldır su ulaştırılmayan Konya ovasına su ulaştırıyor. 50 yıl suyu olmadan yaşayan Yüksekova halkını ızdıraptan kurtarıyor, Dağların içine tek tek girip terörü inlerinden temizliyor, Sınır ötesinde diplomasi ve savaş mücadelesi veriyor, tüm bunları yaparken yabancılar Türkiyeye yatırım yapıyor ekonomi hacmin genişliyor, Kültürel alanda bir çok gelişme sağlıyorsun, savunma sanayisi hergün yeni bir buluş yapıyor ama ney çalıyor, sen çalmayı görmemişsin…

    5 – Neymiş efendim Suriye’de ulusal güvenliğimizi tehdit eden gelişmeler oluyormuş.

    *Bugün yan komşuna giren hırsıza ses çıkarmazsan yarın senin evine de girerler. Suriye’de olmaz zorundayız.

    6 – Kürtler orada hak sahibi olabilirlermişde sonradan bizim Kürtleride yoldan çikarirlarmiş.
    Kardeşim senin eğer kürt korkun varsa, o korkuyu oraya buraya saldirarakmi bertaraf edeceksin? Dünyanin her hangi bir yerindeki kürt kazanimlarini yok etmekmidir senin devlet ve hükumet olarak görevin?

    Şu an ki hükümet Cumhuriyet kurulduğundan bu yana Kürtlere verilmeyeni vermiştir. Öz dilini konuşuyor diye hapse atıyorlardı. Hem 80 darbesinden sonra hem Ohalde bir sürü faili meçhul cinayetler oldu. Pkk denen örgüt kızlarını kaçırıp dağlarda sırayla tecavüz ettiler, sonra hamile olarak geri getirdiler, 14 yaşında çocuklarını kaçırdılar. Hiçbir yatırım , yol, su sorunu, sağlık, eğitim sorunu, ekonomik sorununa el atılmadı. Şu anda teşvikler var. kendi amcam bile inşaat firması varken gitti doğuda tekstil fabrikası aldı 125 kişi çalıştırıyor yanında yani 125 kişi ortalama 1500 tl maaş alıyor bunun niceleri var. Gap projesini kaç yıl sürdü bitiremediler. Kim bitirdi sulama kanalları su dolu, Urfada vs de… Terör! Barış görüşmesi yapmadılar mı İmralıyla sırf insanlar ölmesin diye, barış sağlanmadı mı? Pkk üyeleri silah bıraktı devlet dokundu mu hayır !! Ama ne yaptılar sonra Pkknın silah bırakması söz konusu olamaz dediler hendek kazdılar !! Kürtlere ihanet ettiler. Devlet ne yaptı vatandaşına sahip çıktı, terörün üstünden geçti, evi yıkılan oldu sıfır ev veriyor şimdi. Okullar yapıyor, Hastaneler yapıyor, Spor salonları yapıyor, olamayan yollarını yapıyor, Üniversite yapıyor. Kısacası 100 yıldır yapılmayanı yapıyor. Ankaradan ötesini öldürecen anlayışından bu anlayışa geçmek ancak Allah korkusu olan dürüst , ülkesini ve milletini seven insanlarla olur. Dayatmacı insanlarla değil…

    Kürtlerle birlikte yaşamaya çok merakliysan

    * Bu çok yanlış bir kelime , biz kardeşiz. Hepimiz Türküz, Hepimiz müslümanız, hepimiz kardeşiz…

    Türkiye’nin kaynaklarini savaşta berheva edeceğine, ülkeni kalkindir , yap kişi başina GSMH 50 000$ üstü

    * Buna bu kadar düşmana rağmen didiniliyor. Sen 2001 den önceki ticareti bilir misin? 40bin markı bozdurup 50bin tl ye araba alıyorsun. 60 bine satıyorsun 10 bin tl kazanmışsın ama mark her gün çıktığı için marka yatırıyorsun bir bakmışsın 40.500 mark. 10bin tl kazanmışsın boş.. Almanyadan Mercedes getiriyorsun 95bin lira para istiyorsun mark bir düşüyor malın oldu 45 bin lira… Böyle para mı kazanılır ? Böyle istikrar mı olur? İstikrar denilen şeyler bunlar işte.. Bir günde 2.5 milyon dolarlık şirketi olan adam dımdızlak anadan üryan oldu battı. 2001 krizinde… Var mı böyle birşey…

    demokrasinin kalitesini yap birinci sinif, ver “insanin insan olmaktan kaynaklanan haklarini”, bak bakalim bir kürdün sana yanlişi olurmu?

    Bunlari yapma imkanin varken yapma

    * Yapıyor yapıyor ama yaranamıyor!! Merak etmeyin yutdışında el pençe divan duran Amerikan uşağı Başbakanları, hiçbir işe yaramayan Meclisin kararlarını veto etmekten başka birşey yapmayan sistemi sürekli çıkmaza sokan Cumhurbaşkanlarını , ülkesine darbe yapan Genelkurmay başkanlarını biliriz. Nereden nereye geldiğini öğrenmek için 1800 ün başından itibaren okumaya başlayın…

  2. Bu operasyon biraz zor başlar. Öyle kolay kolay izin vermezler.

    Dünyanin bütün büyük devletleri Suriye’de. Türkiye istediği gibi hareket edemez orada. Ettirmezler…

    Iyiki de öyle. Yoksa bizim hükumet bizi Suriye’de daha çok maceralara sürüklerdi.

    Bizim çocuklarin kani nasil olsa ucuz. Bir kaç bin tanesi Suriye batakliğinda hayatini kaybetse ne olur yani. Nasil olsa yöneticilerimizin hiç birinin çocuğu savaşa gitmiyor. Onlar bir şekilde çürük raborlariyla paçayi siyirabiliyorlar. Veya savaştan çok uzak bir şehirde, askeri gazinolarda şurda-burda, askerliklerini “bir eli yağda, bir eli balda” bir şekilde yapiyorlar. Sorun bakalim savaş çiğirtganlarina ( başta Cumhurbaşkani sayin Erdoğan olmak üzere), hangi yöneticimizin çocuğu savaş bölgesinde askere gitmiş.

    Hem biz asker bir milletiz. Bu özelliğimizi ( Allah muhafaza) kaybetmememiz için formda olmamiz lazim. Yedi düvele tekrar tekrar kim olduğumuzu savaşarak göstermemiz lazim.

    Işin şaka tarafi bir yana, yöneticilerimizin savaş aşki basbayaği halkimiza da bulaşmiş. Bakiyorumda eli kalem tutanindan dağdaki çobana kadar herkes “Suriye’de savaşa” diye nara atiyor.
    Bunlar savaşi oyun saniyorlar. Neyniş efendim Sam’da Emevi camisinde namaz kilacaklarmiş.

    Savaşin yikici yönünü görmemişler, bol keseden atiyorlar.

    Devleti yönetenler, milliyetçi, irkçi güdüleri gidiklanmiş, adeta bununla sarhoş olmuş kitleleri savaşla uğraştirirken, kendileri ülkeyi soymaya devam edecekler.

    Neymiş efendim Suriye’de ulusal güvenliğimizi tehdit eden gelişmeler oluyormuş. Kürtler orada hak sahibi olabilirlermişde sonradan bizim Kürtleride yoldan çikarirlarmiş.

    Kardeşim senin eğer kürt korkun varsa, o korkuyu oraya buraya saldirarakmi bertaraf edeceksin? Dünyanin her hangi bir yerindeki kürt kazanimlarini yok etmekmidir senin devlet ve hükumet olarak görevin?

    Kürtlerle birlikte yaşamaya çok merakliysan Türkiye’nin kaynaklarini savaşta berheva edeceğine, ülkeni kalkindir , yap kişi başina GSMH 50 000$ üstü, demokrasinin kalitesini yap birinci sinif, ver “insanin insan olmaktan kaynaklanan haklarini”, bak bakalim bir kürdün sana yanlişi olurmu?

    Bunlari yapma imkanin varken yapma, devleti tek kişi diktatörlüğüne çevir, demokrasinin “D”sini halka çok gör, bütün enerjini azinliklari ve muhalifleri un-ufak etmeye çalişarak harca vs., sonrada bunlardan kurtulmak için” hurra Suriye’ye savaşa.. ”
    Biz normalmiyiz Allahaşkiana?

    • 1- Biz TÜRKİYE olarak suriye de macera peşinde olmadık ve olmayacağız da zaten. Bizim oradaki nihai hedefimiz ; sınırlarımızın yanı başında bizim toprak bütünlüğümüzü tehdit eden eli kanlı terör örgütü pkk nın suriye uzantısı pyd nin orada emperyalist-siyonist güçlerin koruyuculuğu adı altında inşa etme hayali kurdukları ” Türkiye’yi güney sınırlarından kuşatma ve terör devleti kurma” gibi hain planlarını engellemek ve bu terör koridorunu ortadan kaldırmak için Suriye’ de olduk ve olacağız.

    • 2- Sen ve senin zihniyetindeki insanlar de her ne kadar inkar etseniz de biliyorsunuz ki ; Türkiye’deki her kürt vatandaşı diğer etnik kökenli vatandaşlarımız gibi her türlü haklardan yararlanabilmektedir. Nasıl ki ; her etnik kökenli vatandaşlarımıza demokrasi hakkı verilmişse kürt vatandaşlarımıza da demokrasi hakkı verilmiştir. Türkiye’deki tüm kürt vatandaşlarımız haklarından yararlanabilmektedir.

      • Türkiye’deki Kürt vatandaşlarımızın da Türkiye’nin de yıllardır ortak sorunu pkk ve onların uzantısındaki diğer terör örgütleridir. Daha geçen yıl hatırlarsan ; Diyarbakır’ın bir köyünde sırf kendi gibi düşünmedikleri için, kendilerine yardım etmeyi reddettikleri için 15 ton bomba yüklü aracı kürtlerin bulunduğu köyde patlatarak kanlı bir saldırı yapmıştır bu eli kanlı örgüt.

    • 1 – Bu operasyon biraz zor başlar. Öyle kolay kolay izin vermezler.
      Dünyanin bütün büyük devletleri Suriye’de. Türkiye istediği gibi hareket edemez orada. Ettirmezler…

      *Burası bizim sınırımız olduğu için , ülke tehlike altında olduğu için uluslarası haklara göre hareket ediyor. Senin ülkene ateş açıldı Kilis’te Hatay’da TÜRK vatandaşı öldü. Oradaki insanlar devlet nerede bize saldırıyorlar, ülkemize saldırıyorlar demediler mi ? Ne yapalım bırakalım o büyük devlet dediklerin kendi düzenlerine göre ülke kursun, müslümanları öldürsün, aşağılasın, Türkmenleri öldürsün, insanları evinden sürsünler mi? buna mı seviniyorsun ? E geldikleri yer senin ülken burada da istemiyorsun ne olsun bu insanlar? ölsün mü istiyorsun? Amerika, Rusya, Pyd/ypg , İran bu insanları öldürüyor. Türkmen dağından işid mi vardı ? Sen kendi ülkenin düşmanı mısın iyi ki diyorsun?

      2 – Bizim çocuklarin kani nasil olsa ucuz. Bir kaç bin tanesi Suriye batakliğinda hayatini kaybetse ne olur yani. Nasil olsa yöneticilerimizin hiç birinin çocuğu savaşa gitmiyor. Onlar bir şekilde çürük raborlariyla paçayi siyirabiliyorlar. Veya savaştan çok uzak bir şehirde, askeri gazinolarda şurda-burda, askerliklerini “bir eli yağda, bir eli balda” bir şekilde yapiyorlar. Sorun bakalim savaş çiğirtganlarina ( başta Cumhurbaşkani sayin Erdoğan olmak üzere), hangi yöneticimizin çocuğu savaş bölgesinde askere gitmiş.

      * Çürük olayında tüm millletvekilleri ve zengin iş adamlarına karşı bunu konuşmak hesabını sormak zorundayız. Evet bu kabul edilmez birşey. Bu ülkede hiçbirimizin kanı diğerinden değersiz değil. Hepimizin kanı değerli olduğu için Suriyede o evlatlarımız. Bizim güvenliğimiz çarpışıyorlar. Amerikan askeri 10bin km öteden kalkıp burada savaşıyor. Rusya askeri, İran askeri taa nerelerden geliyor. İngiltere taa nereden geliyor savaşıyor niye ?

      3 – Neyniş efendim Sam’da Emevi camisinde namaz kilacaklarmiş.

      *Bu 2012de Esad düşmek üzereykenki konuşmaydı , haftalar kalmıştı savaşın bitmesine taa ki Rusya asker yollayana kadar.

      4 – Savaşin yikici yönünü görmemişler, bol keseden atiyorlar.
      Devleti yönetenler, milliyetçi, irkçi güdüleri gidiklanmiş, adeta bununla sarhoş olmuş kitleleri savaşla uğraştirirken, kendileri ülkeyi soymaya devam edecekler.

      *Ülkenin hangi halini biliyorsunda soydular diyebiliyorsun. Paraları alıp hiçbirşey yapmayan ülkenin her yerinde kaba inşaat halinde devlet binaları olduğu zamanlar vardı. Her gün toplu taşıma fazlalaşsın diye didinen bir devlet var. Ülkenin ticaret yollarını bağlayan, yenilerini açan, 100 yıldır su ulaştırılmayan Konya ovasına su ulaştırıyor. 50 yıl suyu olmadan yaşayan Yüksekova halkını ızdıraptan kurtarıyor, Dağların içine tek tek girip terörü inlerinden temizliyor, Sınır ötesinde diplomasi ve savaş mücadelesi veriyor, tüm bunları yaparken yabancılar Türkiyeye yatırım yapıyor ekonomi hacmin genişliyor, Kültürel alanda bir çok gelişme sağlıyorsun, savunma sanayisi hergün yeni bir buluş yapıyor ama ney çalıyor, sen çalmayı görmemişsin…

      5 – Neymiş efendim Suriye’de ulusal güvenliğimizi tehdit eden gelişmeler oluyormuş.

      *Bugün yan komşuna giren hırsıza ses çıkarmazsan yarın senin evine de girerler. Suriye’de olmaz zorundayız.

      6 – Kürtler orada hak sahibi olabilirlermişde sonradan bizim Kürtleride yoldan çikarirlarmiş.
      Kardeşim senin eğer kürt korkun varsa, o korkuyu oraya buraya saldirarakmi bertaraf edeceksin? Dünyanin her hangi bir yerindeki kürt kazanimlarini yok etmekmidir senin devlet ve hükumet olarak görevin?

      Şu an ki hükümet Cumhuriyet kurulduğundan bu yana Kürtlere verilmeyeni vermiştir. Öz dilini konuşuyor diye hapse atıyorlardı. Hem 80 darbesinden sonra hem Ohalde bir sürü faili meçhul cinayetler oldu. Pkk denen örgüt kızlarını kaçırıp dağlarda sırayla tecavüz ettiler, sonra hamile olarak geri getirdiler, 14 yaşında çocuklarını kaçırdılar. Hiçbir yatırım , yol, su sorunu, sağlık, eğitim sorunu, ekonomik sorununa el atılmadı. Şu anda teşvikler var. kendi amcam bile inşaat firması varken gitti doğuda tekstil fabrikası aldı 125 kişi çalıştırıyor yanında yani 125 kişi ortalama 1500 tl maaş alıyor bunun niceleri var. Gap projesini kaç yıl sürdü bitiremediler. Kim bitirdi sulama kanalları su dolu, Urfada vs de… Terör! Barış görüşmesi yapmadılar mı İmralıyla sırf insanlar ölmesin diye, barış sağlanmadı mı? Pkk üyeleri silah bıraktı devlet dokundu mu hayır !! Ama ne yaptılar sonra Pkknın silah bırakması söz konusu olamaz dediler hendek kazdılar !! Kürtlere ihanet ettiler. Devlet ne yaptı vatandaşına sahip çıktı, terörün üstünden geçti, evi yıkılan oldu sıfır ev veriyor şimdi. Okullar yapıyor, Hastaneler yapıyor, Spor salonları yapıyor, olamayan yollarını yapıyor, Üniversite yapıyor. Kısacası 100 yıldır yapılmayanı yapıyor. Ankaradan ötesini öldürecen anlayışından bu anlayışa geçmek ancak Allah korkusu olan dürüst , ülkesini ve milletini seven insanlarla olur. Dayatmacı insanlarla değil…

      Kürtlerle birlikte yaşamaya çok merakliysan

      * Bu çok yanlış bir kelime , biz kardeşiz. Hepimiz Türküz, Hepimiz müslümanız, hepimiz kardeşiz…

      Türkiye’nin kaynaklarini savaşta berheva edeceğine, ülkeni kalkindir , yap kişi başina GSMH 50 000$ üstü

      * Buna bu kadar düşmana rağmen didiniliyor. Sen 2001 den önceki ticareti bilir misin? 40bin markı bozdurup 50bin tl ye araba alıyorsun. 60 bine satıyorsun 10 bin tl kazanmışsın ama mark her gün çıktığı için marka yatırıyorsun bir bakmışsın 40.500 mark. 10bin tl kazanmışsın boş.. Almanyadan Mercedes getiriyorsun 95bin lira para istiyorsun mark bir düşüyor malın oldu 45 bin lira… Böyle para mı kazanılır ? Böyle istikrar mı olur? İstikrar denilen şeyler bunlar işte.. Bir günde 2.5 milyon dolarlık şirketi olan adam dımdızlak anadan üryan oldu battı. 2001 krizinde… Var mı böyle birşey…

      demokrasinin kalitesini yap birinci sinif, ver “insanin insan olmaktan kaynaklanan haklarini”, bak bakalim bir kürdün sana yanlişi olurmu?

      Bunlari yapma imkanin varken yapma

      * Yapıyor yapıyor ama yaranamıyor!! Merak etmeyin yutdışında el pençe divan duran Amerikan uşağı Başbakanları, hiçbir işe yaramayan Meclisin kararlarını veto etmekten başka birşey yapmayan sistemi sürekli çıkmaza sokan Cumhurbaşkanlarını , ülkesine darbe yapan Genelkurmay başkanlarını biliriz. Nereden nereye geldiğini öğrenmek için 1800 ün başından itibaren okumaya başlayın…

    • eğer putin den trump tan korkacak olsaydık kara harekatını yapmayı planlamazdık. Eğer gerçekten de pyd ve pkk yı o bölgeden temizlemek istiyorsak abd ve rusyayla çatışmayı, ilişkilerimizi bozmayı göze alırız. Ki bence hükümet sınırın öteki tarafındaki amerika ve rusyaya rağmen terörü her nerede olursa olsun yok etmeye ve bitirmeye kararlı.

    • ninova olayı çok farklı başikada eğittiğimiz bu gruplar musul operasyonu içindi ve eğittiğimiz o gruplar malesef mezhepçi haşdi şabiye katılmayı tercih ettiler.

    • Türkiye suriyede abd nin rusya nın iran ın esad ın desteğindeki pyd terörünün kökünü kazımak istiyorsa tek başına hareket etmesi doğru olmaz. Türkiye’ye harekat için bir partner bir ortak şart. Fırat kalkanını Öso’yla yapmıştık şimdiki operasyonu da Öso’yla yapacağız. Türkiye Öso’yu idare edip yönetebiliyor ve bu Türkiye açısından iyi bir şey. Ama çoğunluğu kürtlerden oluşan barzani destekli ninova muhafızları bize siyasi açıdan uzak bir silahlı oluşumdu bu yüzden onlar kontrol edemedik.

      • Öso’yu iyi yönetebilmemizin sebebi ; içerisinde suriye türkmenlerinin de bulunması. Bu yüzden Öso bizimle daha iyi ortak hareket ediyor. Umarım operasyon geç başlamaz çünkü Türkiye’nin sınırlarının öbür tarafında emperyalist siyonist güçlerin desteğinde TÜRKİYE’nin sınır ve toprak bütünlüğünü tehdit edecek bir devlet kurulmak isteniyor. Bu yüzden elimizi çabuk tutup bir an evvel sınır ötesindeki terör örgütlerine en etkili operasyonu yapıp, yuvalandıkları bataklıkları kurutmamız gerekiyor. Allah ordumuzun yardımcısı olsun.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz