Trump: Kuzey Kore Belasını Arıyor

803

ABD’nin, Carl Vinson Uçak Gemisi Görev Grubu’nu Kore sularına göndermesinin ardından daha da gerilen Washington-Pyongyang hattında karşılıklı açıklamalar gelmeye devam etti. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yayınladığı mesajlarla Kuzey Kore‘yi hedef aldı.

İlk mesajında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’le gerçekleştirdikleri görüşmeye değinen Trump, “Çin Devlet Başkanı’na ABD’yle imzalayacakları ticari bir anlaşmanın Kuzey Kore sorunu çözüldüğünde kendileri için çok daha iyi olacağını açıkladım” ifadelerini kullandı.

Trump, bir sonraki mesajında ise “Kuzey Kore belasını arıyor. Çin yardım etmeye karar verirse harika olur. Yardım etmezse biz bu sorunu onlarsız çözeriz. A.B.D.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sputnik

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

2 YORUMLAR

  1. Aslında akıllardadır bir zamanlar İrak içinde Afganistana benzemez falan geyikleri vardı ucuza çözüldü, yaşananlar göstermektedir ki tüm totaliter rejimler bir birine benzer demokrasiler her biri ayrı bi muamma

  2. Asıl belasını arayan Trump’tır. Kuzey Kore, Suriye’ ye benzemez. Olası ABD saldırısı çok büyük felaketlere neden olacaktır. Kuzey Kore nükleer silah kullanmaktan geri durmaz. Bunun ne anlama geldiğini herkes bilir zaten.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz