Rusya: AB ve ABD’nin Alternatifi

1618

Türkler Söz Konusuyken Rusya’nın Tercihleri

Ermenistan ordusu ile Rus ordusu birleşiyor. Barış zamanında komuta Rusya’nın onaylayacağı bir ermeni komutanda olacak, çatışma zamanında komuta kontrol Rus komutanda olacak.

Rusya Tarafsızdır!

Dolayısıyla eğer Azerbaycan ile Ermenistan arasında bir çatışma olursa, Azerbaycan otomatik olarak doğrudan Rusya ile savaşa girmiş olacak. Ruslar bu bahaneyle Azerbaycan’ı ilk fırsatta yeniden işgal etmek istiyorlar.

Rusya Kararlıdır! Kolay Kolay Sarsılmaz, Bir Defa Ne Dediyse O! Kararından Dönmez!

Hem Ermenistan-Azerbaycan çatışmalarında Azerbaycan’a karşı Ermenistan’ın tarafını tutup, Ermenistan’a orantısız yardım ve destekte bulunması hem de son dönemde yeniden Türkiye ile iyi bir iletişimle iyi ilişkiler geliştirme yolunda ilerlerken ve Suriye konusunda da anlaşmış olmasına rağmen pyd/pkk’yı Türkiye’ye karşı desteklemesi göstermiştir ki: Rusya daima Türk’ün karşısındadır. Ve tıpkı ABD, AB ve Çin gibi Güvenilir bir ortak değildir. Türk’ün Türk’ten başka gerçek dostu yoktur.

Tamamen Hayal Dünyasında yaşıyoruz! Bırakalım Bu Eski Hikâyeleri! Türk de Neymiş! Hakikaten biz neymişiz be abi…

Rusya’nın, ABD’nin, AB’nin… örnekleri çoğaltabiliriz. Türkiye’ye karşı daima Türk düşmanlarını destekleyecek olmalarının sebebi budur: Biz Türkler büyük bir gücüz ve Dünya’daki bütün büyük kuvvetleri alt edebilecek potansiyelimiz var. Tarihimiz bunun kanıtı, bu bizim genlerimizde, kanımızda, kültürümüzde var. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Çağ açar çağ kapatırız, ülkeler yıkar, ülkeler kurarız.

“Leyla sev beni sokma müşküle gel kaşık atalım iki tabak keşküle”

Önyargılı Olmayalım Lütfen, O Bizim Biricik Dostumuz!

Kısaca Rusya daima Türk’ün karşısındadır. Türk’ün karşısında kim varsa Rusya daima onun yanındadır, dostu olmuştur.

Uluslararası Alanda Birinci Sınıf Kalite Otoritesinden Her Alanda Tescilli Rusya Kalitesi

Her fırsatta çevresindekilerden parça koparmaya çalıştığı ya da parça kopmasını desteklediği için ABD’den geri kalmayan bir “stratejik ortak, Dost, Müttefik” olduğunu Gürcistan’a Osatya’da, Azerbaycan’a Karabağ’da ve en önemlisi soydaşı ukraynalılara da doğu Ukrayna’da göstermiştir. Adaletin ve halkların özgürlüğünün savunucusu dediğin böyle lur zaten: Adalet dedin mi dünya durur soydaşına bile iltimas göstermez, ezer geçer.

Rus Ruleti de zaten adalet için değil mi? Gerekirse kendi kafasına da sıkar.

AB ve ABD’nin kazdığı kuyuya kendi planı ve gücü sayesinde girdiğini zannederek aslında bir bakıma Rusya halihazırda kendi kafasına sıkıyor, mermi çok yavaş geldiği için farkedemiyor, o da başka bir yazının konusu.

Sözünün Eridir! Atiktir, Çeviktir!

Zaten öteden beri topraklarında pkk’ya açık destek vermiş, pyd’yi de kabul etmiş, ikisini de terör örgütü olarak görmediğini açıklamıştır. Rusya’da PKK kampları da vardır örgütün ilk zamanlarından beri; Tıpkı “PYD Menbiçten çekildi” diyen ABD gibi “Rusya’da kampı yoktur” derler.

Gel vatandaş gel, karadeniz sazanı burada! gel de inan.

Rusya Doğuştan bir Stratejik Ortak!

Yine pek muhterem AB ülkelerinde olduğu gibi Rusya’da da pkk mensupları rahatça ve devlet korumasıyla elini kolunu sallayarak dolaşmakta iş yapmaktadır. Pkk Rusya’da kendilerine bahşedilen serbestlik iltimasının karşılığında da Rusya’nın İran, Türkiye, Irak ve Suriye’deki hatta Kürtlerin olduğu bütün ülkelerdeki Rusların pis işlerini yapmaktadırlar, Rusların giremedikleri yerlerde Rus desteğiyle işler yapmaktadırlar.

Yine Kürt görünümlü Ermeni terör örgütü pkk gibi uluslararası Türk Düşmanları konsorsiyumu tarafından açıkça desteklenen asala da Rusya tarafından desteklenmiştir doğal olarak.

Dost muyuz Düşman mı?

Düşmanımın düşmanı dostumdur ilkesini olaylara uyguladığımızda gösteriyor ki:  Rusya Türkleri kendisine en büyük yakın düşman olarak görmektedir zirâ, Rusya daima Türk’ün karşısında olanın tarafını tutmakta ve Türk’ün düşmanlarıyla dost olmaktadır. Rusya’nın tercihlerini analiz ettiğimizde sonuç gayet açık ve net gösteriyor ki Rusya Türk’ün ve Türklüğün düşmanlarını daima dost edinmiştir. Türkleri ve Türklüğü düşman olarak görüyor, düşman kategorisinde sınıflandırıyor, düşman gözüyle bakarak ilişkilerini ona göre kurguluyor, planlarını ve stratejisini de düşman pozisyonuna koyarak şekillendiriyor.

Ben gelmedim kavga için, benim işim sevi için.* Yunus Emre

Ne Esmerde Ne kumralda, Gönlüm Yalnız Rusya’da, Aradığım Her Şey Onda*

*İbrahim abiye ve söz yazarı Caner Yıldırım’a saygılar.

Bütün bu yönleriyle de en az AB kadar “güvenilir, tarafsız, adil kararlar alan, adil davranan, evrensel doğruları savunan yüce ve üstün bir evrensel hukuk ve adalet sistemini kuran ve savunan bir dost” bir alternatif olduğunu ispatlamıştır.

Rusya Âdildir

Adaletin terazisi Rusların elinde asla şaşmaz, AB tilkileri nasıl AB fareleri ve AB kedileri arasında peyniri çok hassas dengelere göre tam eşit şekilde paylaştırmak için ince dilimler halinde kesiyor ve eşitlenene ya da yok olana kadar bölmeye devam ediyorsa Rus Ayısı’da aynı şekilde eşitlikçi ve işte o kadar da güvenilir bir dost, müttefik ve stratejik ortaktır.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

3 YORUMLAR

  1. Hocam söylemlerinde haksız değil.Rusya Batıya sırtımızı dönüp birlikte iş yapılacak kadar güvenilir değildir.Bizim bizden başka dostumuz yoktur.Ancak şu aşamada tamamen milli memfaatlerimizle hareket etmeliyiz.Ne Rusya ne batı dost,müttefik olunabilecek yapılar değiller.Ancak biz henüz bu büyük devletlere kafa tutacak güçte değiliz.Dolayısıyla realist bir denge politikasıyla ilişkilerimizi her kesimle sürdürmemiz gerekiyor.

  2. Ben de bu sitede yazarlık yapıyorum ama daha bu yazı kadar saçmasapan bir yazı görmedim. Ne stratejiden anladığın var ne de ortaklıktan. Ülkeler arasındaki ilişkiler bu şekilde bodozlama milliyetçilikle yürümez. Yoksa kendini savaşın ve kaosun ortasında bulursun.

  3. Putin kadar zeki, siyasetten anlayan, dostlarını asla yarı yolda bırakmayan ve bir o kadar güçlü bir adama sırt çevirmek yapılabilecek en yanlış şey.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz