‘ABD-Kuzey Kore Savaşı’ ve Kuzey Kore’de Bu Sabah

5015

ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarının ardından dün gece sosyal medyada kullanıcılar ABD ile Kuzey Kore arasında savaş çıkardı. İşte o iddialar ve Kuzey Kore’den bu sabah gelen son fotoğraflar…

Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da bulunan yabancı gazeteciler, kendilerine “Perşembe günü çok önemli bir olaya hazır olun” dendiğini duyurdular. 00.20’de Kuzey Kore yetkililerinin bilgi vereceği belirtildi.

Bu haberin ardından sosyal medyada Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da siren sesleri çalıyor şeklinde bir video servis edildi. Fakat bu videonun Şili’de tsunami alarmı için çalınan eski bir video olduğu ortaya çıktı.

Aynı anda, yabancı ajans muhabirleri, başkentteki on binlerce kişinin tahliye edildiğini bildirirken, Çin’in de Kuzey Kore sınırına askeri sevkiyat yaptığı öne sürüldü. Bu iddiada sabah saatlerinde Çin tarafından yalanlandı.

Kuzey Kore devlet kurumlarına ait olduğu iddia edilen @DPRK_News adlı hesaptan “Kim Jong Un’un ABD halkına bir sözü var” notuyla paylaşılan fotoğraf savaşın sinyalleri olarak yorumlandı.

Gündemde bu iddialar gezerken ABD Başkanı Trump, “Gerekirse Çin olmadan da Kuzey Kore’ye müdahale edebiliriz” açıklaması yaptı.

Kuzey Kore’den fotoğraflar geldi. Sabah saatlerinde iki ülke arasında hiçbir şeyin yaşanmadığı, Kuzey Kore’de hayatın normal bir şekilde devam ettiği görüldü. CNA muhabiri Jeremy Koh’un(@JeremyKohCNA) Kuzey Kore’deki son durum ile ilgili twitter hesabından paylaştığı fotoğraflar…

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un‘un en son çekilen fotoğrafı:

ABD ve Kuzey Kore’nin Askeri Güçleri

Kaynak: GZT.com

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz