Ortadoğu ve Asya’dan Talep Geliyor, Silah Satışları Artıyor

1236

Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI), Ortadoğu ve Asya bölgelerinden gelen talep artışı nedeniyle 2012-2016 yılları arasında silah ticaretinin, Soğuk Savaş sonrasındaki en yüksek düzeye ulaştığını açıkladı.

Merkezi İsveç’te merkezi bulunan SIPRI’nin 2012-2016 silah satışlarına ilişkin hazırladığı raporda, 2004’ten bu yana artış gösteren satışların son 5 yılda, bir önceki 5 yıla kıyasla yüzde 8,4 gibi önemli bir oranda arttığı bildirildi. Aynı dönemde Asya ve Ortadoğu’ya yapılan silah satışları artarken, Avrupa, Amerika ve Afrika’ya satışların azaldığı kaydedildi. (Anadolu Ajansı)

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

  1. Getiri götürü hesabı olayların perde arkasını açıkça gözler önüne seriyor. Kime getirisi var? sorusu yeterli. Ben kendi düşüncem olarak Türkiye’de vatandaşın her türlü silaha erişebilme özgürlüğüne kavuşmasını savunanlardanım. Evet herhangi bir kaos ortamında etkisi büyük olur ama konu kaos olduğunda silahsızda tahribat mümkün. Ama ortasında bulunduğumuz ateş çemberine karşı topyekün hazır olmamız şart.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz