Büyük Değişim: Halep 2013 ve 2016 Haritaları

996

Kasım 2016’dan bugüne muhaliflerin Halep‘te kontrol ettiği toprakların yüzde 90’ı rejim güçlerinin kontrolüne geçti. Bu kadar hızlı toprak kaybının başta diplomatik görüşmeler olmak üzere birçok sebebi olduğu konuşulsa da, rejim güçlerinin Suriye iç savaşının en önemli bölgesi olarak gösterilen Halep‘te böyle stratejik ve tarihi anlamda değerli toprakları kontrolü altına almasının savaşın seyrini hem masada hemde sahada değiştireceği aşikardır.

IŞİD daha muhaliflerden birçok bölgeyi ele geçirmeden önce (2013 yılında) muhalifler, Suriye’ topraklarının yarısından fazlasını kontrolü altında tutuyordu. Başta Türkiye sınırı olmak üzere Halep’te varlığını gösteren muhaliflerin, Halep’te 3 senede kontrol ettiği bölgelerdeki değişim savaşın gidişatı konusunda fikir verebiliyor. Rusya’nın Suriye’de hava saldırılarına başladığı günden beri rejim güçleri, birçok bölgede ilerleme kat etti ve topraklarını genişletti.

Halep 2013 ve Halep 2016 şeklinde iki haritanın birleştirilerek tek haritaya indirgendiği çalışma büyük değişimi gözler önüne seriyor.

Halep Haritası (2013-2016):

Halep 2013 ve 2016 haritası

Güncel harita: Halep Son Durum Haritası

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

  1. Oh ne güzel birde haber yapmışsınız. Türkiye cerablusu 8 saatte alıp neden yerinde saydı. Kim kurtaracak muhalifleri. Ben Türkiye yi anlamış değilim. Rezil olduk. Türkiye askeri güç değil de Kızılay yardım gücüdür dedik hep. Şimdi boğazımızda demir halka yutkun yutkun yutkunamıyoruz. Acaba Hızlıca bütün alanda savaşsaydık halepe girip tam destek verseydik Rusya bizle savaşırmıydı bence savaşmayı göze alamazdı biz büyük bir devletiz onları yeneriz diye değil. Çok büyük zararlar görür diye bu işe girmezlerdi.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz