Felluce Operasyonu ve Şii Milisler

862

İki yıl önce IŞİD’in kontrolü sağladığı, Bağdat’ın 65 kilometre doğusunda bulunan Felluce’yi IŞİD’in elinden geri almak için Irak Ordusu ve milis güçleri 23 Mayısta operasyona başladı. IŞİD’in eline geçen ilk kent olan olarak bilinen Felluce Irak’taki Anbar vilayetinin en önemli kenti konumunda.
felluce nerede
Felluce operasyonuna katılan ‘Şii’ Haşdi Şabi örgütü bu operasyondan çok daha fazla konuşulmuştu. Daha önce Sünni yerleşim birimi Tikrit’i IŞİD’den almak için destek veren örgüt, bir çok Sünni evini yakmış ve bir çok insanın ölümüne sebep olmuştu. IŞİD’e karşı ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun sözcüsü Steve Warren ise, Sünni aşiret güçlerine bağlı 4 bin kişinin operasyonlara katıldığını ve Haşdi Şabi’nin Felluce kent merkezine girmeyeceğini açıkladı. ABD’nin kente hava saldırıları düzenlemesiyle de çok sayıda sivilin öldüğü bildiriliyor.

Reuters muhabiri Thaier Al-Sudani’de Şii-Sünni geriliminin Irak ayaklarından biri olan Felluce operasyonunu görüntüledi.

felluce operasyonu felluce operasyonu bomba felluce operasyonu çocuklar felluce operasyonu şii milisler şii milisler felluce şii milisler ırak şii milisler ırak ordusu felluce ırak ordusu felluce operasyonu ırak felluce bomba patladı şii milis oturuyor felluce operasyonu tanklar felluce operasyonu fotoğraflar şii milisler felluce operasyonunda

Felluce Operasyonu'ndan görüntüler

Felluce Operasyonu'ndan görüntüler

şii güçler felluce operasyonu şii milisler fellucede ırak ordusu fellucede ırak felluce operasyonu fotoğrafları şii milisler ışid bayrağı ırak ordusu felluce operasyonunda saldırıyor ırak felluce bombalandı şii, sünni milisler ve ırak ordusu ırak askeri felluce

füze felluce

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz