Rusya Suriye’de Son 20 Günde Kime Saldırdı?

516

Rusya, Eylül 2015 itibariyle Suriye’de -IŞİD’e karşı- hava saldırılarına başladı. Başladığı günden itibaren dünya tarafından bu konuda eleştirilen Rus Hava Kuvvetleri nereyi bombalıyor, merak konusu. IŞİD’e karşı operasyonlar düzenleyeceğiz diye Suriye’ye müdahalede bulunan Rusya, daha çok muhalif alanlara saldırılarda bulunuyor.

İlk günden bugüne bu konuda eleştirilerin odağı haline gelen Rusya’nın hava saldılarını ISW mercek altına aldı. Düzenli olarak Rus uçaklarının hava saldırılarını raporlayıp dünyaya servis ediyorlar. Bu raporlamanın ise son 20 gününü burada paylaşmak istiyorum.

08-14 Ocak 2016 Rusya Hava Saldırıları

Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları

12-19 Ocak 2016 Rusya Hava Saldırıları

Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları

15-22 Ocak Rusya Hava Saldırıları

Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları

20-25 Ocak 2016 Rusya Hava Saldırıları

Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

2 YORUMLAR

  1. öso içinde sadece türkmenler yok.Rusya 15 temmuz sonucu türkiye ile bölgede ortak harekete başladı.Aslında türkiye başladı rusya degil düzelteyim.
    Fetöyü alana kadar canım abd cicim abd sonrasında rus yanlısı diplomasi.
    Soruna gelince bnm öngörüm; El bab alınacak daha sonra pydye bölgeden silinecek.ancak işler çok zor ve karışık şimdi öyle bişeyki öso içinde gruplar var pyd haritasında sarı gösterilen yerde gruplar var.Öso içinde bölgesel tehtit oluşturacak nusayri kısmı var pyd içinde araplar var.Yani buradaki haritalar kafanızda bişeyler oturmanız için evet işe yarar iken gerçegide gözardı etmeyiniz.Allah verede zamanı geldiginde bu sarı alan ıcınde bulunan ve pydye kin besleyen ancak toplu ayaklanma olmadıgından harekete geçemeyen arap aşiretlere türkiye olarak karşımıza alacak bir harekette bulunmasak.Ben 15 temmuz sonrası atılan adımlar,açıklamalar dan bunları çıkarımlıyorum.Bahsettiğim aşiretleride googla arap pyd içindeki arap aşiretler vs yazarak bakabilirsiniz.Aynı şekil cerablusa alkış tutan avrupa son açıklamalarında tedirginliklerini belirtmiştr.Rahmetli Erbakan hocanın bir lafı vardır işte ,abdden biri gelmiş şunu yapacaksın bunu yapmıcaksın diye.Ne dediyse tersini yaptık evelallah bizi yarım dönem iktidarda tuttular diye :)) Ne bunların zoruna gidiyorsa onu yapacaksın neyi bunlar alkışlıyorsa hemen keseceksin.Türkiye çok büyük hatalar yaptı bunu en başında dedim.Empati yok.Politika yok bizde.15 inde çok şey degişti inşallah.Esadı en başından dikdatör ilan ettik çok büyük kayıp.Bunların temelindede osmanlı hedefi belki vardı.Bunu esed de röpörtajlarında söyluyor.Şimdi esede dikta diyenler kaç röportajını izlemiş esedin de tarafsız kanaatlar sonucu bu karara vermıs ? Bu zamana kadar olan olaylar Rus ucagının dusurulmesı turkıyenın rejımı dıktator seklınde ıtham etmesı türkiyeyi rejimle savaştırmak isteyenlerin hayalleridir.Ekseri olarak sonucu ise bölgede 1. ayagı ırakda bulunan 2. ayagınıda suryeden alacak olan ve 3-4 ayaklarını türkiye irandan alma gayesi olan bir pkk terör devletini sözde kürtlerin devleti ama tamamen maşa olacak bir olguyu buraya yerleştirmek olacakdır.Çok şükürkü 15’i allahın lütfü oldu çok şey kaybettiler dahada önemlisi allah beni affetsin diyenlere bir seçenek sundu rab ve dogru adımı atmak bu noktada belki tek seçenecek.Allah bizi affetsin=Allah bizi doğruya sevketsin.
    Teşekkürler.

    • unutmadan ekleyeyim Cerablus operasyonunda TSK hedeflerini yayımladgında suriyenin toprak bütünlüğü maddesini diyer açıklamalarına eklememesi, Suriye rejiminin operasyonu toprak bütünlüklerine yapılan bir tecavüz oldugunu dillendirmesi,Daha evvel her rus operasyonundan sonra Rusya’ya karşı açıklamalar yapan Türkiye’nin Rusya’nın Öso içindeki bazı kesimi vurmasına TR nin sessiz kalması akabinde ABD nin Halepde Ösonun Türkmen-Arap komutanlarını vurması yadsınamayacak ölçüde önemli adımlardır.Net bir şekilde açıkdır ki bu adımlar karşılıklı yapılan Ülkeler arası ‘ŞAH’ çekme ve hassasiyetleri tehtit etmek suretiyle ana hamleyi geciktirmek yada vazgeçilmesini sağlamaya yöneliktir.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz