Ortadoğu’da Etnik Gruplar Haritası

32156

Ortadoğu bölgesinin tarihine bakıldığında, bu toprakların çok stratejik ve verimli olmaları dolayısıyla pek çok medeniyetin beşiği olduğunu görürüz. Köklü medeniyetler, ‘ilkler’ bu coğrafyalarda yeşermiş ve her medeniyet kendi kültüründen parçalar bırakarak bir Ortadoğu mozaiğinin oluşmasına vesile olmuştur. Ortadoğu denen bu bölge çatışma ve savaşlarla anılsa da, üç büyük ilahi dinin doğduğu yer olması sebebiyle dinsel önemi çok büyüktür. Bölgede dört temel etnik gruptan bahsedilebilir. Türk, Arap, Fars, Kürt…

Haritayı incelediğimizde sarı alan ile gösterilen bölgelerin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde ki ‘Arap’ nüfusu gösterdiğini, Kürtlerin Türkiye-Irak merkezli Suriye ve İran’da yaşadığı, Türklerin ve Türkmenlerin ise Türkiye-İran merkezinde bölgeye dağıldığı, Farsların ise İran’da yaşadığı görülmektedir. Harita da en dikkat çeken unsur ise Afganistan’ın tam bir etnik mozaik halinde olmasıdır.

 

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

9 YORUMLAR

  1. Ortadoğu’yu istediği gibi şekillendirmeye çalışan ABD nin kendi amaçlarını destekler biçimde hazırlayıp servis ettiği haritaları kullanmak gaflet içinde olduğumuzu gösterir.Türkiye için olsun doğru haritayı hazırlayabilir veya bu haritanın yanlışlığını yazıda gösterebilirdiniz.Çok basit örnek, Doğu bölgemizdeki yerleşim yerlerine hiç dokunmadan, İstanbul, Konya, Ankara, Aydın, Sakarya, Adapazarı, Çankırı, Tokat Çorum haritada komik bir şekilde kürt bölgesi olarak yer alıyor.Bu haritayı doğru sayarak kullanmak isteyen bir kişi art niyetlidir.

  2. harita batı kaynaklşı. batı ülkelerinde etnik harita hazırlamak cia nın tekelindedir ve amerikan çıkarları doğrultusunda hazırlanır. haritada amerikanın desteklediği halklar daha kalabalık ve geniş gösteriliyor. bu 100 yıl önce ermeniler için böyleydi şimdi kürtler için böyle. kürtlerin azınlıkta olduğu yerler hatta çok az olduğu yerler bile çoğunluk gösterilmiş.

    arapları az göstermek için seyrek nüfuslu çöl bölgeleri boş yapılmış. beyaz renkle belirsiz olsun diye açık sarı renk kullanılmış. amerikanın işine gelmeyenlerin çoğu açık renkli ve seyrek alanlardan oluşan beyaz şeritler arasına gizlenmiş. kürtlerin yaşadığı dağlık alanlar arapların yaşadığı çöller kadar boş ama oralar kalın hatlarla güçlendirilmiş. türkler ve iranlılar değişik alt guruplara bölünmüş. oysa aralarındaki kültürel farklar çok az. araplar ve hele kürtler tek halk gibi yayınlanmış oysa kültürel farkları çok büyük alt guruplara ayrılıyorlar.

    bu haritalar ve nüfusla ilgili etnik yüzdeler cia ve mossad tarafından sürekli çarpıtılıyor. örneğin katarda nüfusun % 45 i vehhabi mezhebinden diyorlar. oysa katarda yerli araplar % 15 diğer araplar % 25 diğer müslümanlar (çoğu hintli – pakistanlı malezyalı falan) % 45 ve müslüman olmayan diğer göçmenler % 15 şimdi bu hesaba göre katara gelen yabancılar suud mezhebi olan vehhabiliği benimsemiş olmalı. yani olacak şeymi.

    türkiyede yaşar nuri takipçileri diye bir mezhep uydurmuşlar % 1,5 luk bir mezhep yaratmışlar. adamın böyle bir iddiası yok ki. mısırda hiç olmayan vehhabi- şii – kadıyani mezhepleri eklemişler.

    ırk ve din olarak haritaları ve yüzdeleri çarpıtıp gelecekte ortadoğuda amerikan çıkarları doğrultusundaki müdahaleler için altyapı oluşturmaya çalışıyorlar. tümüyle cia ve mossad çıkarları doğrultusunda uydurulan şeyler bunlar. daha önce osmanlı devleti içöin hazırlanan balkan ve anadolu haritaları ve nüfus istatistikleri de böyle yalanlarşla doluydu.

    osmanlı makedonyasında hristiyan nüfus % 49 olduğu halde haritadaki alanın % 90 ında çoğunluk gibi yayınlanırdı. doğu anadolu da ermeniler % 18 olduğu halde çoğunluk veya ytarı yarıya gibi yayınlanırdı.

    huylu huyundan vazgeçmiyor hala aynı yalanlar devam ediyor. bunlar gerçek araştırmalar değil. cia ve mossad planları ile gelecekteki onların istediği ortadoğu haritasının önçalışmaları. bunlara bakarken bunu esas alarak bakın gelecekteki amerikan ve israil planlarını daha iyi yorumlayabilirsiniz.

  3. araplara bakınca aslında topraklarından dolayı büyük gözüktükleri ama aslında zannedildiğinden küçük bir halk oldukları anlaşılıyor. topraklarının çoğu boş ama kürtlerin yaşadığı topraklar ful dolu ve kürt halkı hızla genişliyor. yakında bu harita kürtler lehine dahada genişleyecek çünkü kürt halkının nüfusu hızla artıyor.
    iranda doğurganlık 1,8 ve kürtler bunun 2 kat üstünde. türkiyede de doğurganlık 2,1 ama kürtler türklerin iki kat üstünde. ırakta da araplar hem kürtlerden daha az doğurgan hemde birbirlerini mezhep yüzünden öldürüyorlar zaten ırakta genel nüfus artışının %2 olup kürt bölgesinde %3,5 olmasından da bu anlaşılıyor. aynı şekilde suriyede de kürt halkı ve arapların doğurganlığı yakın olsada araplar ülkeden daha fazla kaçtı ve yine mezhep yüzünden birbirlerini öldürüyorlar.

  4. Şuan selo’nun kışkırtmaları ve pkknın propagandası dışında herhangi bir hareketlilik yok.Ama Ypg adı altında kurulan bu pkk uzantısı sözde kürt savunucusu maşa yarın bir gün ülkemize musallat olacakdır.Geçenlerde Ankarada Açıklama yapan o kürt aşiret liderlerini ozaman görecegiz.Sadıklar mı degillermi.
    Biz evet istiklal savaşı verdik ama çok yakında bir daha bu imtihana maruz kalacagız gibi görünüyor.Bu seferki maşa Sözde kürt devleti oluşturma ya yönelik olacak.YPG denen örgüt bugun avrupadan silah alıyor egitim goruyor sözde ışıdle savaşmak adına yarın ışıd bittiginde türkiyeye düşman olarak bakan bu vasıflar bu silahları bize dogrultacak ülkedeki kürt aşiretleri saflarına çekme gayretine girip bugun libyada suriyede ırakda yemende olan olayları aynı senaryoyu bize yaşatacaklar.Mutlak zafer allahındır.Biz onun yolundan gidecegiz bu toprakları kanımızın son damlasına kadar sulayacagız alabilirlerse alırlar.Rab bize o günleri gösterme.Hakikatten ayırma ve zafere ulaştır.Bizlere vizyon ve misyon sahibi peygamber sevgili ümmet bilinci taşıyan liderler nasip et.Bu ümmete rab yardım et.(AMİN)

    • maşallah enes kosova aklın fikrin savaşmak ve öldürmekte.atını kılıcını kuşanmış savaşa hazır bekliyorsun.ne kadar meraklısın şu kürtlerle savaşmaya.sanki kürt kanı dökmek için bahane bekliyorsun.yazıkk

      • kürtler batıldan yana olduğu müddetçe Türklerin düşmanı olacaktır elbet. Kendilerini hayvan gibi kullandırtıp dağlarda mağaralarda yaşamasınlar o zaman. Ne oldu zoruna mı gitti. Biz Türkler batıldan olan kim olursa olsun savaşmaya kanını dökmeye her daim hazırız bu böyle biline.

  5. iran ve afganistan baya renkli, türkiyede hızla renkleniyor gibi.
    somali afganistan pakistan ırak ve suriyeden şiddetten kurtulmak için
    iran çeçenistan ortaasya ve doğu türkistandan ise baskıdan kurtulmak için insanlar türkiyeye göç ediyor.
    ilerde bizim haritamızda renkli olacak.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz