İtalya’da Mafya Ülkeyi IŞİD’den Koruyor

535

Paris saldırısından sonra Avrupa’nın her ülkesinde bir korku oluştu. Bu ülkeler arasında İtalya’da var. Ama İtalya’da terör ve IŞİD’e karşı korku diğer ülkelere nazaran daha az. Bunun nedeni ise çok farklı. Bildiğiniz gibi mafya denilince akla İtalya geliyor. Bu mafyalar bazı bölgelerde aktif olarak faaliyet gösteriyor ve kontrol ediyor. İtalya’da ise terörist saldırılarına karşı halk bir şekilde korunuyor. Nasıl mı?

italyada mefya ve terör

Örgütler eylem öncesi eylem yapacakları bölgeyi militanları sayesinde önceden kolaçan ederler. İşte İtalya’da bu bölgelerde teröristlerin eylem yapması biraz zor. Çünkü İtalya’da çoğu bölge mafyanın kontrolünde, yani güç onlarda. Bölgeleri kontrol altında tutan suç örgütlerinin varlığı, teröristlerin buralara sızmasını önlüyor. Şuan İtalya basınında da konuşulan bu durum ‘demokratik’ olmasa da bir gerçek.

Mafyanın İtalya’da öldürdüğü insan sayısının Avrupa genelinde terör eylemlerinde hayatını kaybedenlerden daha fazla olduğunun unutulmamak gerek. Mafyanın doğduğu yer İtalya’da en meşhur mafyaların başında olan Ndrangheta mafyasının yıllık geliri 53 milyar euro. Yani bu suç örgütlerinin devasa ekonomik gücüyle birlikte devasa insan gücünü varın siz düşünün.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz