ABD’nin Suriye Operasyonları Meşru mu?

171

Suriye ve Irak’ta ki IŞİD operasyonları bildiğiniz gibi işlemiyor. Bu ülkelerde IŞİD’e karşı yapılan operasyonların BM nezdinde resmiyeti yok. Bu da demek oluyor ki koalisyon uçakları ne kadar teröristlerle mücadele adında bunu yapsa da uluslararası hukuk çerçevesinde kabul görmüyor.

Irak’ta resmi devlet bu operasyonlara destek verse de Suriye’de durum aynı değil. Avustralya, Fransa, İngiltere ve bazı batılı devletler bu nedenle Suriye’deki operasyonlara destek vermiyor. Ama Türkiye bu gayrimeşru operasyonlara destek verdi, hemde Suriye’de.

Cahit Armağan Dilek’ten komplo teorisi şeklinde, pekte komplo gibi görünmeyen bir analiz…

Suriye’de ve Irak’ta teröristlerle mücadele adında Birleşmiş Milletler tarafından hiçbir şekilde meşru olmayan bir operasyon var. Türkiye’de Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde PKK’nın ‘ayaklanma’ girişimleri malum. Bu girişimlerle PKK, TSK’nın sivil insanları hedef almasını bekliyor ve dünya medyasının dikkatini ‘siviller öldürülüyor’ diyerek buraya çekmeye çalışıyor. Burada da Allah korusun Suriye gibi iç savaş çıkarsa Türkiye’nin ve ABD’nin Esad’a yaptığını ya (BM izni olmadan) batı ve ABD Türkiye’ye yaparsa?

Kendi hukuksuzluğu emsal gösterilerek Türkiye’ye müdahale olabilir ve bu durumla Türkiye kendi kuyusunu kazmış olur.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz